HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči a mobilní odběrový tým

(07.04.2021) Rozšiřující se činnost profesionálních hasičů. 

🚒 Mobilní odběrový tým v číslech 🚒

Mobilní odběrový tým, složený z profesionálních hasičů se zdravotnickým vzděláním, začal ve Zlínském kraji působit od 25. října 2020 a od 7. prosince 2020 působí i na odběrovém místě drive thru Krajské nemocnice Tomáše Bati.

K dnešnímu dni v terénu tento tým provedl 1 180 odběrů na PCR testy a ve stanu drive thru u krajské nemocnice odebral neuvěřitelných 29 673 odběrů na PCR test a 21 583 odběrů na test antigenní.

Po Zlínském kraji tým již najezdil 3 435 km.

Hasiči však neodebírají jen vzorky, ale zajišťují i dovozy a rozvozy ochranných prostředků (roušek, respirátorů, ochranných masek, filtrů apod.), dezinfekčních prostředků, antigenních testů, vakcín a dalšího potřebného materiálu jak z distribučních míst v ČR do Zlínského kraje, tak i následně po Zlínském kraji. Řeší zápůjčky včetně dovozu lůžek pro sociální zařízení pro COVID pozitivní klienty. Provádí stanovenou činnost v krizových štábech kraje a obcí s rozšířenou působností. Vypomáhají zdravotnické záchranné službě v našem kraje s transporty pozitivních pacientů či zajišťují zázemí pro testovací místa (např. stany, kontejnery).

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

1.jpegOdběrový stan drive thru

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem