HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Generální ředitel HZS ČR vystoupil v Poslanecké sněmovně

 

 

 

Včera, dne 23. května 2012, vystoupil generální ředitel HZS ČR plk. Ing. Drahoslav Ryba na schůzi podvýboru pro integrovaný záchranný systém v Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky.
 
Při této schůzi podal plk. Ryba poslancům informace o fungování a ekonomické situaci Hasičského záchranného sboru ČR. Výbor se rovněž zabýval možností zapojení pojišťoven do financování požární ochrany.
 
Plk. Ryba představil analýzu možnosti vícezdrojového financování HZS ČR s důrazem na zapojení pojišťoven. V krátkosti vyhodnotil zkušenosti s tímto systémem v jiných zemích, kde je tato praxe zcela běžná (napr. Slovensko, Finsko, Německo, Rakousko, Polsko nebo Švýcarsko).
 
Dále proběhla odborná diskuze o možných variantách řešení tak, aby se předkladatelé vyvarovali chyb, které byly vytýkány při předchozích návrzích na změnu zákona o pojišťovnictví.
 
Členové výboru spolu s vedením ministerstva vnitra a generálním ředitelstvím HZS ČR se shodli na základních principech novely a dalším postupu v legislativním procesu.
 
(HZS ČR)

vytisknout  e-mailem