Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Generální ředitel HZS ČR vystoupil na Výkonné radě Odborového svazu hasičů

20.11. 2014 (Nicole Zaoralová) - Generální ředitel HZS ČR brig. gen. Ing. Drahoslav Ryba přijal pozvání na Výkonnou radu Odborového svazu hasičů, která se konala v Třešti 19. listopadu 2014.  

Na začátku svého vystoupení poděkoval generální ředitel za pozvání a přínosnou spolupráci s OSH během svého dosavadního působení na pozici ředitele.
 
Brig. gen. Ryba především hodnotil rok 2014 a to z pohledu mezd, provozních výdajů a investic. Ocenil kroky ministra vnitra, které vedly k navýšení platů v letošním roce a to hned několikrát. Od 1. března 2014 došlo ke zvýšení zvláštního příplatku o 600,- Kč všem příslušníkům. Od 1. července 2014 byli zařazeni výjezdoví hasiči do I. skupiny rizika, což přineslo další navýšení jejich platů zhruba o 800,- Kč. Od 1. listopadu 2014 následovalo další navýšení platů o 3,5 % a o dalších 1,5 % budou platy navýšeny od 1. ledna 2015. Průměrný plat pro rok 2015 dosáhne v podstatě úroveň roku 2010, tedy výše před jejich snížením.
 
Dále ve svém vystoupení informoval o úspěšném čerpání ze strukturálních fondů.
V programovém období 2007 – 2013 se podařilo realizovat projekty Národní základna humanitární pomoci Zbiroh, „Živelní pohroma“ a „Zvýšení kvality“.
V současnosti je realizováno pět projektů. „Efektivní zásah“, „Velký projekt“, Národní informační systém, Krajské standardizované projekty a Efektivní komunikace „Koncové prvky systému PEGAS“ pro HZS ČR.
programovém období 2014 – 2020 se plánují investice do stanic HZS ČR a požárních zbrojnic obcí, investice do techniky HZS ČR a obcí a modernizace stávajících vzdělávacích a výcvikových středisek.
Brig. gen. Ryba informoval také o Fondu zábrany škod a přednesl aktuální informace k požáru a výbuchu muničního skladu Vlachovice-Vrbětice.
Závěrem poděkoval všem účastníkům a členům OSH za korektní přístup a popřál jim hodně pracovních a osobních úspěchů.
 
kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí
 
MV-generální ředitelství HZS ČR
Tel.: 950 819 944
Mobil: 602 215 142
E-mail: nicole.zaoralova@grh.izscr.cz
 

vytisknout  e-mailem