HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Futsalový výběr HZS Olomouckého kraje je mistrem HZS ČR

Ve dnech 29. a 30. října pořádalo HZS Pardubického kraje v hostitelských městech Vysoké Mýto a Choceň Mistrovství HZS ČR ve futsalu 2018. 

Mezi 12 přihlášenými týmy nechyběl ani výběr HZS Olomouckého kraje. Ten se v letošním roce vzhledem k mnoha absencím pravidelných reprezentantů našeho výběru, způsobených služebními povinnostmi či zdravotními indispozicemi, tvořil poněkud komplikovaně a téměř na poslední chvíli, kdy byli do mužstva zařazeni noví příslušníci našeho sboru. O to překvapivější byl konečný výsledek celého turnaje.

První hrací den si naše mužstvo v šestičlenné skupině nejdříve poradilo s výběrem HZS Jihočeského kraje v poměru 6:2, poté dvakrát remizovalo - nejdříve se Zlínským krajem 2:2, poté se Středočechy 1:1. Následovala porážka (jak se následně ukázalo, byla to jediná porážka v turnaji) s favoritem turnaje z Moravskoslezského kraje v poměru 1:2. Před posledním zápasem ve skupině s HZS Královohradeckého kraje bylo jasné, že k postupu ze skupiny je nutné minimálně remizovat. Konečná výhra 2:1 nás posunula na druhé místo ve skupině a určila nám také črtfinálového soupeře pro druhý hrací den, jímž bylo mužstvo z Plzeňského kraje. S tím jsme si poradili vskutku excelentně a jednoznačný výsledek v poměru 8:1 dával tušit, že by se mohlo zrodit překvapení turnaje. V semifinálovém duelu jsme opět narazili na výběr Jihočechů, přičemž tento zápas byl zcela jiného rázu než ten z předešlého dne a dá se o něm hovořit o jako nejtěžším zápase, které mužstvo na turnaji absolvovalo. Po velmi vyrovnaném průběhu a dramatickém závěru se ovšem z postupu do finále radoval náš tým. V něm jsme narazili na mužstvo HZS Vysočiny a po překvapivě hladkém průběhu utkání s konečným skóre 4:0 jsme se po mnoha a mnoha letech mohli radovat z titulu Mistra republiky! Byť náš tým rozhodně před začátkem nepatřil díky uvedeným komplikacím k favoritům turnaje, nakonec kombinace zkušenosti  a dravého mládí slavila nečekaný úspěch. To potvrzuje i ocenění pro nejlepšího střelce turnaje, které získal náš nejmladší člen výběru Pavel Galetka, který s 12 brankami předčil všechny ostatní kanonýry.

HZS OLK reprezentovali: Petr Mirvald, Pavel Bernhauer, Jan Čtvrtníček, Pavel Galetka, Václav Blažek, Jan Pastucha, Zbyněk Smolka, Jaromír Rus, Jan Obrtel, Marek Zamazal, Petr Mika

Autor:

plk. Ing. Jan Pastucha
ředitel ÚO Jeseník

Odkazy do noveho okna

futsal_olk

futsal_olk 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem