Školní a výcvikové zařízení HZS ČR  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Frýdek-Místek – 5.6.2013 - AED na ŠVZ HZS ČR, středisko Frýdek-Místek

ŠVZ HZS ČR, středisko Frýdek-Místek má k dispozici AED (automatizovaný externí defibrilátor), který je předurčen k využití při náhlé zástavě oběhu a dále při výcviku hasičů v poskytování neodkladné zdravotnické pomoci. 

AED PHILIPSAED PHILIPS
Nejvíce technických prostředků, které spadají podle jejich zařazení dle řádů jednotlivých služeb, je pod technickou službou. Navíc těchto prostředků neustále přibývá nebo dochází k zásadním obměnám či modernizacím. Rozhodl jsem se proto, že vytvořím zatím malý seriálek či okénko (samozřejmě i za pomoci mých kolegů) které se bude zabývat ukázkami technických prostředků o kterých zatím moc povědomí mezi posluchači není. Doufám, že tyto informace a materiály dobře poslouží zejména nováčkům a kolegům, kteří budou zařazeni do kurzů technik technické služby, ale třeba i dobrovolným hasičům. Prosím aby jste tyto informace brali jako pohled technika, který chce poukázat na to jak tyto prostředky pracují, jak je používat, udržovat nebo vyzdvihnout jejich přínos pro nás hasiče.

Vycházím z poznatků a zkušeností z kurzů pořádaných v rámci ŠVZ HZS ČR v našem středisku ve Frýdku-Místku. Sleduji co posluchače zaujme nebo co jej zajímá. Zároveň si uvědomuji, že ne každý hasič má informace z první ruky a ne každý má tu možnost nebo to štěstí, že se může zúčastnit nějaké ukázky nebo IMZu, navštívit veletrh a tak být lidově řečeno v „obraze“.

Prvním příspěvkem je ukázka fungování automatizovaného externího defibrilátoru. Jelikož si šetříme ostrý zdroj tohoto zařízení, máme k dispozici zdroj cvičný právě pro tyto ukázky.

Pokud Vás cokoliv zaujme nebo budete mít nějaké náměty, napište mi na e-mail.
Ukázka AED PHILIPS


kpt. Ing. Zdeněk Cáb

vytisknout  e-mailem