Školní a výcvikové zařízení HZS ČR  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Frýdek-Místek – 16.12.2016 - 30 nových absolventů kurzu NOV

V pátek 16. 12. 2016 proběhlo slavnostní vyřazení 30 absolventů kurzu Nástupní odborný výcvik. 

Kurz probíhal ve Školním a výcvikovém zařízení HZS ČR – středisku Frýdek-Místek v období 5. 9. – 16. 12. 2016.  
Kurz je určen pro příslušníky HZS ČR, kteří jsou zařazení v jednotkách PO a mohou samostatně vykonávat službu při zdolávání požárů a jiných mimořádných událostí, popřípadě příslušníci HZS ČR, kteří mohou být zařazeni k výkonu služby v jednotkách HZS ČR. Hlavním cílem kurzu je získání odborných znalostí, dovedností a návyků nových příslušníků HZS ČR a vytvoření předpokladů pro výkon služby na jimi zastávaných služebních místech. Absolventi získali komplexní přehled o oblastech působnosti HZS ČR, o jeho struktuře a úkolech a připraví se zejména k plnění služebních úkolů v jednotce PO na místě zásahu. Absolventi získali potřebné znalosti a dovednosti, aby bezpečně zvládal výkon činností hasiče v organizačním a operačním řízení, a to samostatně i v družstvu. Absolventi získali základní návyky pořadového vystupování a služební zdvořilosti příslušníka HZS ČR. 

Časová dotace kurzu:

Z časové dotace kurzu přímo nevyplývá, že kurz je z valné většiny ryze praktický a tím připravuje nové příslušníky k výkonu svého vysněného povolání. Naši zkušení lektoři předávají své znalosti a dovednosti účastníkům kurzu a je na nich, jak získané znalosti a dovednosti vstřebají a využijí v praktické činnosti na stanicích a v místě zásahu.

Slavnostnímu vyřazení nových příslušníků HZS ČR předcházely ve dnech 13. – 15. 12. 2016 závěrečné zkoušky, které zahrnují teoretickou a praktickou část. Do další činnosti a v Novém roce 2017 přejeme novým příslušníkům HZS ČR hodně sil, zdraví, radost a uspokojení z vykonávané práce a nezbytnou podporu ze strany rodiny.       

Další fotografie z kurzu zde.     


kpt. Mgr. Pavel Hurta

vytisknout  e-mailem