Školní a výcvikové zařízení HZS ČR  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Frýdek-Místek – 13.4.2018 - den s profesionálními hasiči

V pátek 13. 4. 2018 ve Frýdku Místku proběhla dlouho připravovaná tematická akce pro studenty Gymnázia Pavla Tigrida. 

Akce byla zaměřena k seznámení studentů hasičskou prací. V rámci seznámení si studenti prošli či na vlastí kůži vyzkoušeli několik stanovišť:

a) První stanoviště bylo zaměřeno na seznámení s činností na operačním středisku a seznámení se systémem tísňových linek v naší republice. Studenti si mohli vyzkoušet i příjem tísňového hovoru na lince 112 na našem Školním operačním středisku,

b) Na druhém stanovišti studenti absolvovali cvičný klecový polygon pro výcvik v používání dýchací techniky. Za použití přilby a rukavic, někteří i s dýchacím přístrojem na zádech si vyzkoušeli zahřívací tělocvičnu a pak i celý klecový polygon,

c) Na třetím stanovišti byli studenti seznámení s technikou ŠVZ HZS ČR ve Frýdku Místku, s technickými prostředky apod. Vyzkoušeli si váhu jednotlivých prostředků využívaných hasičemi u mimořádných událostech.

d) Čtvrté stanoviště prověřilo fyzickou zdatnost studentů. Zde si studenti vyzkoušeli si návrh nových fyzických testů pro vstup k profesionálním hasičům.

Díky vynikající spolupráci ŠVZ HZS ČR s HZS MSK se mohli studenti podívat na řešení mimořádné události a simulovaného úniku nebezpečné látky. Na celou akci se byli i dopívat média a to regionální televize Polar a Fabex. Dle vyjádření studentů se jim akce líbila a snad jsme je motivovali i k budoucímu zvolení hasičského povolání.

Další fotografie zde.
Videa:
Profesionální den s hasiči - Jazykové gymnázium Pavla Tigrida
Ukázka zásahu - DPB HZS MSK Frýdek-Místek
Studenti navštívili HZS ve Frýdeku-Místku


plk. Ing. Jiří Rogowski - vedoucí střediska

vytisknout  e-mailem