HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Finanční příspěvek od Svazku obcí mikroregionu Střední Haná v roce 2013 - termokamera

Svazek obcí mikroregionu Střední Haná poskytl v roce 2013 finanční příspěvek ve výši 50.000,- Kč Hasičskému záchrannému sboru Olomouckého kraje na pořízení termokamery pro profesionální hasiče z požární stanice Kojetín. Termokamera bude sloužit občanům reginu Kojetínska.

Termokamera ISG SD250

ISG K250 / SD250 jsou plně profesionální termokamery určené pro státní, podnikové a báňské HZS. Svými zobrazovacími vlastnostmi a robustní konstrukcí jsou ideální pro nasazení v těch nejnáročnějších podmínkách. Vynikají zejména velmi jednoduchým ovládáním a plně automatickým režimem, který umožňuje jejich použití jakýmkoli zasahujícím záchranářem bez nutnosti předchozího školení na ovládání. Kamery umožňují záznam až 30 snímků a mohou být vybaveny také vnitřní bezdrátovým modulem pro přenos obrazu do externího přijímače. Toto lze využít jak při samotném zásahu (pro zjištění stavu a návrh postupu při zásahu) tak také při praktickém tréninku.

Termokamery ISG jsou celosvětově oblíbeny a využívány zejména z důvodu špičkového zobrazení, velmi snadného ovládání, automatického režimu zobrazení teplot až do +1000°C spolu s funkcí ICE (viz níže) a také zejména velmi příznivé ceny a bezkonkurenčně rychlému servisu v případě potřeby.

Hlavní přednosti termokamer ISG SD250:

  • snímač s vysokou citlivostí a rozlišením 160x120 bodů, (dodání cca do 30 dní a bez licenčních závazků, které není možné u termokamer vybavené detektorem z USA)
  • extrémní odolnost: pád 2m, krytí IP67, vodotěsnost do 1m, teplotní odolnost až do +450 °C
  • automatický režim s přibarvením podle zobrazované teploty, měření teploty až do +1000°C
  • snadné ovládání - pouze dvě ovládací tlačítka (zapnutí/vypnutí a uložení/prohlížení snímků)
  • 2x zoom
  • vnitřní paměť pro uložení až 30 snímků
  • termokamera SD250 má speciální štít s panoramatickou čočkou, který je kompatibilní s maskami dýchacích přístrojů a umožňuje pohled na displej i v tom nejhustším dýmu.
  • unikátní patentovaná funkce ICE (Inteligent Image Enhancement – patentováno firmou ISG) zaručující současné zobrazení jak extrémně vysokých teplot (až do +1200 ºC), tak i nízkých teplot okolí, bez saturace a ztráty obrazové informace. Tento dynamický rozsah je zejména to, co vyzdvihuje termokamery ISG nad termokamery ostatních výrobců a umožňuje zasahujícímu záchranáři neustálý přehled a rychlou orientaci v těch nejnáročnějších chvílích.

HZS Olomouckého kraje

Odkazy do noveho okna

termokamera

termokamera 

Detailní náhled

termokamera

termokamera 

Detailní náhled

termokamera

termokamera 

Detailní náhled

termokamera

termokamera 

Detailní náhled

termokamera

termokamera 

Detailní náhled

termokamera

termokamera 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem