HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Extrémně klidná filipojakubská noc

Za extrémně klidnou za několik posledních let lze označit letošní filipojakubskou noc. 

Jihočeští profesionální a dobrovolní hasiči nezasahovali u žádného požáru, který by přímo souvisel s tzv. pálením čarodějnic. Evidujeme několik výjezdů k možným požárům, u kterých však hasiči prověřili, že se jedná o řádné pálení pod kontrolou odpovědných osob nebo žádná pálení nebyla jednotkami vůbec nalezena. Hasiči prověřovali ohlášení možných požárů například u rozhledny Hýlačka v Táboře, v Mladé Vožici či v Táboře na Hejlově. Soběslavští profesionální hasiči ověřovali ohlášení požáru u Zvěrotic, který oznamovatelka viděla, když projížděla po dálnici D3. I v tomto případě šlo o pálení čarodějnic.
Jediným výjezdem jednotek, který by bylo možné přímo spojit s oslavami filipojakubské noci, byl zásah jednotek SDH obcí Písečné a Dešná. Ty v Písečné dohašovaly filipojakubský oheň, jež se z ohniště mírně rozšířil na trávu. Hasiči dohořívající ohniště prolili vodou.

První májový den v ranních a dopoledních hodinách pak museli dobrovolní hasiči zasahovat v Mladé Vožici a Čimelicích, kde ze silnice odklízeli poraženou májku, resp. museli porazit naříznutou májku.

vytisknout  e-mailem