Záchranný útvar HZS ČR  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Evakuace osob ze záplavových území - prověřovací cvičení

Ve čtvrtek 1.8.2013 ve večerních hodinách proběhlo u Záchranného útvaru HZS ČR v dislokaci Hlučín prověřovací cvičení na téma evakuace osob ze záplavových území.  

Kolem 20. hodiny došlo k aktivaci Záchranného útvaru HZS ČR s informací o potřebě evakuace dvou letních táborů, ve kterých se nachází asi 110 osob.

Byla vyčleněna technika pro přepravu osob z těžce přístupných míst (T815 8x8 VVN) v počtu šesti kusů a jejich osádky se přesunuly do předem určených lokalit. Při příjezdu techniky a záchranářů na letní tábory již děti čekaly společně se svými vedoucími a dle pokynů záchranářů postupně nasedaly do přistavené techniky. Velitel odřadu pak po dohodě s vedením letního tábora vytipoval vhodnou lokalitu, která posloužila jako shromadiště. Po informaci, že tábor zůstal prázdný a všechny děti se společně se svými vedoucími dostaly během krátké doby do bezpečí, bylo cvičení ukončeno.

Toto cvičení bylo o to víc zajímavé, že o něm nevěděli ani záchranáři, ani táboroví vedoucí, pro které to byla jistě zajímavá zkušenost. Děkujeme tímto vedení tábora za umožnění tohoto cvičení. Záchranáři si tak mohli nacvičit postupy a komunikaci u MÚ pro případ řešení podobné události, například při povodních.

mjr. Bc. Lukáš Kmec

Vedoucí oddělení přípravy a řízení jednotek

Záchranný útvar HZS ČR

kolona.png

jízda.png

z auta.png

mapa.png

nástup.png

nástup2.png

na korbě.png

vytisknout  e-mailem