Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přečtete si v říjnovém čísle časopisu 112

5. 10. 2016 (Libuše Chvojková) - Téměř v polovině října vychází letošní desáté číslo měsíčníku 112 – odborného časopisu požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva. 

Na úvod první části POŽÁRNÍ OCHRANA se můžete začíst do článku o hašení požáru motorové lodi na Dalešické přehradě. Následuje pohled do přehledu velkých požárů v druhé polovině srpna. Projdeme si historií předpisů o hořlavých kapalinách zabývajících se problematikou bezpečnosti.

O kartách pro komunikaci s neslyšícími u mimořádných událostí se dozvíte ve druhé části INTEGROVANÝ ZÁCHRANNÝ SYSTÉM. Dále se dočtete o projektu, jehož prostřednictvím získal HZS ČR techniku, technologii a prostředky pro efektivní zásah, které zlepšují podmínky na místě zásahu včetně zvýšení úrovně bezpečnosti práce hasičů při zásazích. Na spolupráci psychologické služby HZS ČR a Moldavska se zaměříme na následující stránce.

V oblasti OCHRANY OBYVATELSTVA A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ jsme připravili poznatky z konference k řízení bezpečnosti pro evropské společenství o zásadách krizového řízení, environmentální bezpečnosti, kybernetické bezpečnosti a analýzy rizik. Nahlédneme do základního přehledu z oblasti vzdělávání dospělých.

V INFORMACÍCH představujeme vítězku Miss Tatra 2016, o které bylo rozhodnuto na šestém ročníku Zbirožského hasičského tatrování. A zůstaneme ve Zbirohu, kde se  navíc křtila první knížka hasičských pohádek, jejichž autory jsou sami hasiči.

Začíná hlasování o jednotku a sbor dobrovolných hasičů obce  v anketě „Dobrovolní hasiči roku“, finalistům přináší novou požární techniku nebo věcné prostředky požární ochrany.

Sportovní část časopisu naplnily události z Mistrovství světa v požárním sportu v Ostravě a 45. mistrovství České republiky v požárním sportu družstev HZS ČR a 63. mistrovství Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska v požárním sportu v Brně.

Vydavatelem časopisu 112 je MV-generální ředitelství HZS ČR. Časopis není ve volném prodeji. Cena jednoho výtisku je 25,- Kč, roční předplatné je 300,- Kč.

Předplatné a distribuce: Moraviapress, s.r.o., U Póny 3061, 690 02 Břeclav, tel.: 516 205 176, zelená linka: 800 100 314, fax: 519 321 417, e-mail: 112@moraviapress.cz.                                      

plk. Mgr. Libuše Chvojková, šéfredaktorka

vytisknout  e-mailem