Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Červnový časopis 112 s přílohou

3. 6. 2016 (Zbyněk Koukolík) - V polovině měsíce června vychází šesté letošní číslo odborného časopisu požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva – 112. 

úvodu časopisu přinášíme zpravodajství z oslav Dne hasičstva, informujeme o průběhu návštěv generálního ředitele HZS ČR v Ústeckém a Pardubickém kraji, bilancujeme setkání vedoucích představitelů zodpovědných za civilní ochranu v zemích Visegrádské čtyřky s představiteli HZS ČR.

V bloku věnovanému požární ochraně analyzujeme zásah na požár technologie na zpracování odpadu, který se rozšířil následkem výbuchů tlakových nádob s nebezpečnými látkami, seznamujeme s výsledky řešení projektu ke stanovení požárně technických charakteristik za technologických podmínek a přibližujeme specifika zajištění požární bezpečnosti multifunkčního centra „Central Kladno“.

V části zaměřené na oblast IZS představujeme tým střelmistrů HZS ČR a seznamujeme se závěry semináře Medicína katastrof.

V tematickém bloku ochrana obyvatelstva a krizové řízení prezentujeme novou webovou aplikací pro koordinaci humanitární pomoci v kraji, informujeme o průběhu pracovního dne věnovaného třicátému výročí havárie Jaderné elektrárny v Černobylu a studentské vědecké konference o současných problémech radiační ochrany obyvatelstva, přinášíme přehled o přístupech ke vzdělávání studující populace v oblasti bezpečnosti uplatňovaných ve vybraných středoevropských státech a představujeme moderní prostředek malokapacitní dekontaminace – vozidlo MDA.

V časopisu dále informujeme o novém hasičském magazínu s názvem „HASIČI“, který se bude vysílat od června na stanici Regionální televize CZ, přinášíme rozhovor s Martinou Sáblíkovou a jejím trenérem Petrem Novákem nejen o přípravách na letní olympijské hry v Riu de Janeiro a seznamujeme také s výsledky sportovních soutěží v disciplínách TFA a Velké ceny v požárním útoku.    

Vloženou přílohou je Metodická pomůcka pro období žňových prací.

Vydavatelem časopisu 112 je MV-generální ředitelství HZS ČR. Časopis není ve volném prodeji. Cena jednoho výtisku je 25,- Kč, roční předplatné je 300,- Kč.

Předplatné a distribuce:
Moraviapress, s.r.o., U póny 3061, 690 02 Břeclav,          
tel.: 516 205 176, zelená linka: 800 100 314, fax: 519 321 417,                                   
e-mail: 112@moraviapress.cz.                                       

Zbyněk Koukolík, redaktor

vytisknout  e-mailem