HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dvojboj sv. Floriána

V neděli 3. října 2021 proběhla v Liberci – Karlinkách soutěž Dvojboj sv. Floriána. Po loňské „covidové“ odmlce Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje uspořádal letos už 29. ročník, a to poprvé ve spolupráci s SDH Liberec – Karlinky. 

Soutěže se účastnilo 10 družstev v kategorii mladší žáci a 10 družstev v kategorii starší žáci. Možnost absolvovat dvojboj měla i 2 družstva tzv. přípravky, kterým smí pomáhat jejich vedoucí. Sponzorsky se na soutěži podílela tradičně Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR a nově i Generali Česká pojišťovna a.s. Kategorii mladších žáků vyhrálo družstvo SDH Liberec – Krásná Studánka, kategorii starších žáků pak tým SDH Liberec – Pilínkov. Všechny kolektivy musely absolvovat klasický požární útok a „tajnou disciplínu“, jejíž pravidla se děti tradičně dozvídají až po příjezdu na sportoviště, letos se skládala jak z požárních překážek, tak i skládání rozstříhaných hasičských puzzle. Na akci se dále podíleli rozhodčí z Okresního sdružení hasičů Liberec a po technické stránce SDH Liberec – Krásná Studánka a SDH Liberec – Horní Hanychov.

Děkujeme všem, kteří se na akci podíleli  za pomoc a těšíme se na následující jubilejní ročník.

Autor: kpt. Ing. Kateřina Štajncová

FOTO: HZS LK

Dvojboj sv. FloriánDvojboj sv. FloriánDvojboj sv. FloriánDvojboj sv. FloriánDvojboj sv. FloriánDvojboj sv. FloriánDvojboj sv. FloriánDvojboj sv. Florián

vytisknout  e-mailem