HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dvě tragické nehody za víkend

Víkend od 12. do 14. srpna 2022 nebyl na silnicích v Královéhradeckém kraji vůbec klidný, naopak by se dal označit za černý. Čtvrtina z osmedsátky našich zásahů byly dopravní nehody, jednotky byly přivolány k 20 takovým událostem. Celkem 16 lidí se při bouračkách zranilo, čtyři lidé zemřeli. Už v pátek si vyžádala tři životy srážka dvou aut u Rychnova nad Kněžnou, nedělní ráno bylo osudné po srážce dvou vozidel u Holína na Jičínsku pro jednoho člověka.

Rychnov nad Kněžnou – dopravní nehoda – 12. 8. 17:55

Krátce před 18. hodinou byla vyslána profesionální jednotka hasičů ze stanice Rychnov nad Kněžnou k dopravní nehodě dvou vozidel, která se střetla na silnici č. 319 v katastru části Dlouhá Ves. Na místě se sjely všechny složky IZS, přiletěl i vrtulník letecké záchranné služby. Srážku bohužel posádky obou vozidel nepřežily, nehoda měla tři oběti.

Hasiči zabezpečovali místo události, zajistili vozidla proti vzniku požáru a poskytovali součinnost policistům při vyšetřování. Komunikace musela být na několik hodin uzavřena. Pro manipulaci s vraky aut byl na místo povolán z rychnovské stanice také vyprošťovací automobil s jeřábem. Nakonec pomohla jednotka s naložením vozidel na odtah a postarala se o úklid vozovky. Jednotka se vracela zpět na základnu až před půlnocí.

Holín - dopravní nehoda - 14. 8. 05:59

V nedělních brzkých ranních hodinách zasahovali profesionální hasiči z Jičína a JSDH Sobotka u dopravní nehody dvou osobních vozidel, která se střetla na jičínském obchvatu u Holína. Ve vozech cestovaly celkem tři osoby. Jedna bohužel na místě zemřela, další museli hasiči vyprostit. Jednoho ze zraněných transportoval do nemocnice vrtulník LZS. Hasiči zabezpečovali místo zásahu, poskytovali součinnost při policejním vyšetřování a postarali se o odstranění následků nehody. Po naložení vraků na odtah zasypali zbylé uniklé provozní kapaliny a vozovku uklidili. Kmunikace byla na nzebytně nutnou dobu uzavřena. 

Odkazy do noveho okna

DN Rychnov n. K. (1)

DN Rychnov n. K. (1) 

Detailní náhled

DN Rychnov n. K. (2)

DN Rychnov n. K. (2) 

Detailní náhled

DN Rychnov n. K. (3)

DN Rychnov n. K. (3) 

Detailní náhled

DN Rychnov n. K. (4)

DN Rychnov n. K. (4) 

Detailní náhled

DN Holín (1)

DN Holín (1) 

Detailní náhled

DN Holín (2)

DN Holín (2) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem