HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dvě nehody osobních automobilů v jedné zatáčce v obci Kurovice na Kroměřížsku.

(26. 1. 2019) Profesionální hasiči z Kroměříže a z Holešova vyjeli v 13:43 hodin k dopravní nehodě osobního automobilu v obci Kurovice na Kroměřížsku. 

Hasiči při příjezdu k nehodě zjistili, že v zatáčce na konci obce Kurovice ve směru na obec Ludslavice už stojí vozidlo odtahové služby, které mělo naložit osobní automobil, který vyjel mimo silnici a narazil do stromu. Nikdo z cestujících nebyl zraněn. Nehoda se stala asi hodinu před tím, než druhý osobní automobil vyjel v té samé zatáčce ze silnice a převrátil se na střechu ve vzdálenosti asi 10 metrů od prvního automobilu. I druhý automobil při nehodě poškodil strom u cesty. Ve vozidle, které ukončilo jízdu na střeše, jela jedna dospělá osoba s dítětem. Oba byli v době příjezdu mimo vozidlo. Záchranná zdravotní služba později oba odvezla k preventivnímu ošetření do nemocnice. Hasiči z Kroměříže se vrátili zpět na stanici. Na místě zůstala pouze jednotka z Holešova.

Hasiči odpojili u obou automobilů akumulátor. Z vozidel neunikly provozní kapaliny. Hasiči pomohli s naložením automobilů na vozidla odtahových služeb.

Nehoda byla oznámena na Správu údržby silnic Zlínského kraje, protože v místě nehody bylo náledí. Místo nehody bylo v 15:22 hodin předáno Policii České republiky a hasiči se vrátili na stanici.

Autor:  nprap. Roman Žemlička – HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem