HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dva profesionální hasiči vyhodnotili své sportovní úspěchy

(22.10.2018) Dnes od 10:30 hod. se konala v budově HZS Zlínského kraje ve Zlíně tisková konference. Tématem bylo vyhodnocení letošních sportovních úspěchů dvou profesionálních hasičů, sloužících na centrální stanici Zlín. 

Nstržm. Ing. Jan Haderka a nstržm. Petr Smilek měli letošní sezónu velmi povedenou a se svými neuvěřitelnými výkony se umisťovali na vítězných příčkách.

Jan Haderka slavil úspěchy nejen doma, ale i v zahraničí. V červnu se účastnil mistrovství Evropy v TFA, které se konalo v Německu. Zde se svým týmem skončil ve štafetě na druhém místě. Vrchol úspěchu jej však čekal až na podzim, kdy v září odjel do Jižní Koreji na Světové hasičské hry. Ve světové konkurenci předvedl neuvěřitelné výsledky a domů si odvezl zlatou medaili v disciplíně přetahování lanem a stříbrnou medaili ze závodů v TFA. Ihned na to následovaly Evropské policejní a hasičské hry, kdy Jan Haderka neměl ani čas se přizpůsobit časovým rozdílům a už znovu měřil síly se svými zahraničními kolegy, a to tentokrát ve Španělsku. Účastnil se dvou disciplín, výběhu do schodů a Ultimate Firefighter. I zde předvedl svou vytrvalost a pevnou vůli a po neuvěřitelných výkonech se hned dvakrát postavil na místo vítěze. Svou letošní sezonu tak ukončil získáním dvou zlatých medailí.   

Dalším profesionálním hasičem a sportovcem tělem i duší je Petr Smilek. Tento velmi všestranný závodník po nastartování sportovní sezony s menším zpožděním, díky plánované operaci, sbíral jeden úspěch za druhým. Jako první absolvoval v červnu velmi fyzicky náročný závod Memoriál Františka Fraita, kde s kolegou skončil na třetím místě. V červenci absolvoval se svým týmem štafetu na nejprestižnějším závodě FORD CHALLENGE – PRAGUE a umístil se ve velké konkurenci na 22. místě. Další velký závod jej čekal v půlce srpna v Bratislavě v rámci Memoriálu Vladimíra Ružičku – SCHODY BRATISLAVA 2018. Tuto soutěž v běhu do schodů s mezinárodní účastí se svým kolegou z Plzeňského kraje s neuvěřitelným výkonem a časem 2 minuty a 38 sekund vyhrál. V průběhu září absolvoval dva závody. Soutěž o putovní pohár ředitele HZS Zlínského kraje – TFA – ZÁMECKÁ VĚŽ KROMĚŘÍŽ 2018 s umístěním na druhé příčce a o pár dní později si stoupl opět na místo vítězů a zlatou medaili získal v seriálu RUNUP – Mistrovství ČR ve výběhu do schodů výškové budovy v Praze. Petra Smilka letos ještě čeká jeden velký závod, a to v Polsku.

Velké poděkování za své mimořádné sportovní úspěchy obdrželi oba sportovci i od krajského ředitele Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje plk. Ing. Víta Rušara, který jim poděkoval za reprezentaci Zlínského kraje nejen doma, ale i ve světě.

Za všechny mimořádné výkony oběma sportovcům gratulujeme a do další sezóny přejeme mnoho úspěchů v získávání dalších medailí!

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem