HZS Karlovarského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dva požáry bytu v jeden den

Téměř jako přes kopírák zažili během neděle hasiči ze stanice Cheb dva výjezdy. V obou případech se jednalo o požár vybavení bytu v obytných domech v centru města. 

K první událostí vyjížděli chebští hasiči v neděli po deváté hodině dopoledne. Podle oznamovatele hořelo v bytě ve druhém patře obytného domu v ulici Evropská. Kromě hasičů ze stanice Cheb byli na místo povoláni rovněž drážní hasiči z Chebu a rovněž dobrovolní hasiči z jednotky Cheb-Háje. V bytě hořelo vybaven v jedné místnosti, požár dostali hasiči pod kontrolu ani ne za půl hodiny, po důkladném průzkumu a odvětrání všech zakouřených prostorů domu vyloučili, že by se při požáru někdo zranil.
O deset hodin později, přesněji před půl osmou večer, přijali hasiči opět hlášení z Chebu, že tentokrát v ulici Osvobození opět hoří v bytě. Místa obou požárů jsou od sebe vzdálená zhruba půl kilometru. Na místo vyjela opět stejná sestava hasičů, tedy ze stanice Cheb, drážní hasiči a dobrovolní chebští hasiči. Znovu se jednalo o požár vybavení v jednom z bytů obytného domu, kdy celý dům byl zakouřený, a záchranná služby převezla na ošetření do nemocnice jedno dítě nadýchané kouřem. I v tomto případě hasiči požár rychle zlikvidovali. V obou případech nebude podle vyšetřovatele požárů vysoká škoda, příčina obou požárů je zatím v šetření. Kromě stejného typu události a blízkosti v centru města mají tyto dva požáry ještě něco společného, v obou bytech zasažených požárech bydlí lidé vietnamské národnosti.

vytisknout  e-mailem