HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dva noční požáry – rodinný dům v Medlově a v Olomouci ulice Legionářská

Krátce po třetí hodině ranní v úterý 29.12.2020 vyjížděli profesionální a dobrovolní hasiči k požáru do Medlova, došlo zde k zahoření v bytě ve druhém patře. K místu operační středisko vyslalo profesionální hasiče z Uničova a Litovle a také dobrovolné hasiče Medlov a Troubelice. Oznámení v tísňovém hovoru bylo téměř dramatické, uvnitř se měly nacházet osoby přesněji děti. 

To se naštěstí po dojezdu prvních jednotek nepotvrdilo, všichni již byli v bezpečí mimo rodinný dům. Včasným zásahem nedošlo k rozšíření zahoření v jednom z pokojů, nicméně větší škody v celém domě způsobilo zakouření. Při požáru se jeden z obyvatelů nadýchal nebezpečných zplodin hoření, po poskytnutí předlékařské péče byla osoba předána posádce zdravotníků ZZS. V navazujícím čase jsme provedli celkové odvětrání a ochlazení prostor. Co stojí za příčinou vzniku požáru i výše škody bude v následujícím čase upřesněno.

K druhému nočnímu požáru vyjížděla profesionální jednotka stanice Olomouc v úterý 29.12.2020 krátce v 3:23. na ulici Legionářská Olomouc (Sigma Olomouc). Signalizace EPS spustila varovnou informaci o požáru v objektu. V ulici Legionářská došlo k zahoření vánočního věnce na stole, ten byl uhašen ještě před příjezdem hasičů. Jednotka provedla následná bezpečnostní opatření, odvětrání a kontrolu bezpečnostních prvků vykazující aktivaci při iniciaci požáru (odvětrávací systém). Výše škody po požáru není prozatím vyčíslena.

Zdeněk Hošák | tiskový mluvčí | HZS Olomouckého kraje

Odkazy do noveho okna

pozary bytu a rodinneho domku 29.12.

pozary bytu a rodinneho domku 29.12. 

Detailní náhled

pozary bytu a rodinneho domku 29.12.

pozary bytu a rodinneho domku 29.12. 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem