HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dva nedělní požáry na Třebíčsku

Hned dva požáry se v neděli rozhořely na Třebíčsku. Po poledni likvidovali hasiči požár stodoly v obci Řípov, v noci potom hasili požár mezistropí dřevostavby v Březníku. Při požárech ani samotných zásazích nebyl nikdo zraněn.

Požár stodoly v Řípově

Hlášení o požáru přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ve 12:45 hod. K požáru vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Třebíč společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Okříšek a obce Stařeč.

V době příjezdu jednotek na místo události byla požárem zasažena střešní konstrukce stodoly na ploše přibližně 4x6 m. Na likvidaci požáru hasiči nasadili několik vodních proudů. Ve stodole měl majitel uskladněné seno a zemědělskou techniku. Hasičům se podařilo z hořícího objektu stroje zachránit. Ve 13:38 hod byla provedena lokalizace požáru. Hasiči postupně rozebrali střešní konstrukci objektu a požárem zasažený materiál vynosili před stodolu. Ve 14:27 hod byl požár úplně zlikvidován a jednotky se vrátily zpět na své základny. Plameny za sebou zanechaly majetkovou škodu v předběžné výši 20.000 Kč. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost při užití kouřovodu.

Požár v Březníku

Informaci o hořícím komíně na dřevostavbě přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ve 23:20 hod. K požáru vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanic Třebíč a Náměšť nad Oslavou, které posílily jednotky sborů dobrovolných hasičů z obce Březník a Mohelno.

Průzkumem místa zásahu hasiči zjistili, že je požárem zasaženo mezistropí. Zasahujícím jednotkám se podařilo velmi rychle požár lokalizovat. Další možná ohniska požáru byla vyloučena termokamerou. Úplná likvidace požáru proběhla v 01:15 hod.

Majiteli vznikla požárem škoda ve výši 50.000,- Kč. Příčina vzniku požáru se nadále vyšetřuje.

Resize of P1010023.JPG
 

Resize of P1010002.JPG

vytisknout  e-mailem