HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dva mrtví a tři zranění u nehody u Čížové

Vážná nehoda komplikuje provoz na silnici u obce Čížová na Písecku. Dnes (31. října) v dopoledních hodinách zde došlo ke střetu dvou osobních automobilů. 

Informaci o nehodě přijalo Krajské operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje 11 minut po jedenácté hodině. K nehodě byly vyslány osádky rychlého zásahového automobilu a cisterny profesionálních hasičů ze stanice Písek, na místo vyjeli policisté a zdravotnická záchranná služba. K nehodě vzlétnul také vrtulník LZS.
Jednalo se o střet osobních automobilů značek Audi a Škoda Fabia. Následky střetu nepřežily dvě osoby. Další tři utrpěly zranění. Zasahující hasiči asistovali zdravotníkům při ošetření zraněných a jejich transportu do vrtulníku a sanitek. Zároveň havarovaná auta zajistili proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin.
Krátce před 13. hodinou byla těla vyproštěna z havarovaných aut. Písecká cisterna i rychlý zásahový automobil se vrátily zpět na základnu. Nehodu si převzala Policie ČR. Po ukončení jejího šetření na místo nehody v 14:23 hodin vyjel písecký technický automobil, který bude provádět likvidační práce.

vytisknout  e-mailem