HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dva lidé se při požáru v ubytovně ve Žďáru nad Sázavou nadýchali zplodin hoření

Dvě jednotky hasičů zasahovaly v noci u požáru v ubytovně na ulici Brodská ve Žďáru nad Sázavou. Při požáru se dva lidé nadýchali jedovatých zplodin hoření a skončili v péči zdravotníků. Požárem majetková škoda nevznikla.  

V 02:08 hod přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina hlášení o zakouřené chodbě na ubytovně. Na místo události vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Žďár nad Sázavou, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů ze Žďáru nad Sázavou 2 – Zámku.
 
Provedeným průzkumem místa zásahu hasiči zjistili, že hoří starý koberec ve sklepě ubytovny. Celá chodba domu byla silně zakouřená. Hasiči z domu vyvedli dvě osoby. Požár se jednotkám podařilo velmi rychle lokalizovat a následně i zlikvidovat. Do péče si na místě převzali zdravotníci dvě osoby, které se při požáru nadýchaly jedovatých zplodin hoření. Jednotky dům odvětraly za pomoci přirozené a přetlakové ventilace.
 
V 03:00 hod byl zásah ukončen a jednotky se vrátily zpět na základny. Požárem škoda nevznikla. Příčina vzniku požáru se nadále vyšetřuje.

vytisknout  e-mailem