HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Den požární bezpečnosti 2018 v pátek třináctého

Že přináší pátek třináctého smůlu? Naopak. Štěstí přeje připraveným, a proto bude pátek 13. 4. v královéhradeckém Futuru Dnem požární bezpečnosti 2018. 

Hasičský záchranný sbor Královéhradeckého kraje se připojuje k propagaci dne požární bezpečnosti, který na pátek 13. dubna 2018 vyhlásila Česká asociace hasičských důstojníků.Máme nahašeno!.jpg

V Hradci králové  proběhne den prevence od 09.00 do 17.00 hodin v prostorách obchodního centra FUTURUM Hradec Králové. (před vstupem do kina CINESTAR)

Příslušníci z úseku požární prevence zde budou seznamovat širokou veřejnost s problematikou požární bezpečnosti. Všichni jsou zváni!

Hlavním tématem je tentokrát„Bezpečné provozování komínů a tepelných spotřebičů“. Jen v Královéhradeckém kraji zaznamenali hasiči v letošní topné sezóně nárůst počtu požárů způsobených špatnou údržbou komínů až o 15 %. Většinou se tyto požáry obejdou beze škody, protože se oheň dál mimo komín nešíří. V některých případech jdou škody do desetitisíců, a to je ještě malá částka díky včasnému zásahu hasičů. Takový požár, pokud se rozšíří například do celého rodinného domu, může nDen požární bezpečnosti.jpgapáchat milionové škody a to nemluvíme o zdraví a životech obyvatel.

Návštěvníci se dále budou moci seznámit s problematikou vybavování objektů zařízením autonomní detekce a signalizace (detektory požáru) a zařízením pro detekci nebezpečných plynů (zejm. metan a oxid uhelnatý). Připraveny jsou také informace o požární bezpečnosti staveb, zkušenosti z prováděných kontrol a z vyšetřování požárů.

Vítány jsou i děti, pro které zde budou připraveny hasičské kvízy a soutěže o drobné ceny.

Pevné body programu:
09:30   předvedení detekce požáru – hlásiče a jejich instalace
10:30   bezpečné provozování komínů a tepelných spotřebičů
11:30   hasicí přístroje a jednoduché hasební prostředky
13:30   předvedení detekce požáru – hlásiče a jejich instalace
14:30   bezpečné provozování komínů a tepelných spotřebičů
15:30   hasicí přístroje a jednoduché hasební prostředky

Těšíme se na viděnou!

Odkazy do noveho okna

Máme nahašeno!

Máme nahašeno! 

Detailní náhled

Den požární bezpečnosti

Den požární bezpečnosti 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem