HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Druhý stupeň u požáru skladu v Klášterci

Druhý stupeň požárního poplachu vyhlásilo Krajské operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje v průběhu požáru zemědelské haly v obci Klášterec na Vimpersku. 

Požár skladu Klášterec - 24. 12. 2022 (3).jpegInformaci o požáru hasiči přijali na tísňovou linku v 15:51 hodin. Operační důstojníci vyslali do Klášterce nejprve osádky 5 cisteren nejprve profesionálních hasičů ze stanice Prachatice a dobrovolných hasičů obcí Hrabice a Zdíkov.
Po průzkumu na místě požáru velitel zásahu podal zprávu, že se jedná o sklad o půdorysu přibližně 50 x 10 metrů, který je plně uskladněného sena a jsou v něm zemědělské stroje. Hala byla v době příjezdu hasičů plně zasažena požárem. Uvnitř budovy nikdo nebyl, nejsou hlášené žádné zraněné osoby. Sklad stojí zcela samostatně, požár podle informací od velitele nijak neohrožuje žádné další vedle stojící objekty nebo porosty.
Velitel zásahu si okamžitě vyžádal další posilové jednotky, a to především cisterny pro dodávku dostatečného množství vody na požářiště. Byli svoláni dobrovolní hasiči obcí Horní Vltavice, Svatá Maří, Čkyně a Stachy s dalšími 7 cisternami a profesionální hasiči z prachatické stanice, kteří do Klášterce vyjeli s cisternou a automobilovým žebříkem. Vzhledem k rozsahu události a množství vyslané techniky byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu.
Požár je v tuto chvíli lokalizován, tedy je pod kontrolou zasahujících jednotek a dále se nešíří. Zásah však bude trvat zcela určitě po celou noc. Hasiči budou hořící halu dohašovat. Pro týlové zabezpečení zásahu, pro zajištění zázemí pro zasahující hasiče byl na požářiště jako další posilová jednotka vyslán technický kontejner z prachatické stanice.
Vyšetřovatel ZS ve spolupráci s Policií ČR a majitelem haly stanovil výši vzniklé škody předběžně na 25 000 000 korun, do kterých je započítána nejen hala, ale také shořené zemědělské stroje. Příčina vzniku požáru je v šetření.
 

Odkazy do noveho okna

Požár skladu, Klášterec - 24. 12. 2022 (3)

Požár skladu, Klášterec - 24. 12. 2022 (... 

Detailní náhled

Požár skladu, Klášterec - 24. 12. 2022 (2)

Požár skladu, Klášterec - 24. 12. 2022 (... 

Detailní náhled

Požár skladu, Klášterec - 24. 12. 2022 (1)

Požár skladu, Klášterec - 24. 12. 2022 (... 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem