HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Druhý stupeň požárního poplachu u požáru domu v obci Plasná

Druhý stupeň požárního poplachu byl vyhlášen při požáru domu v obci Pluhův Žďár, část obce Plasná. Požár byl na Krajské operační středisko HZS Jihočeského kraje nahlášen ve středu 16. února v 21:48 hodin. 

Na místo byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Jindřichův Hradec, poplach byl vyhlášen pro jednotky SDH obcí Pluhův Žďár, Stráž nad Nežárkou, Kardašova Řečice, Deštná a Lodhéřov. Celkem bylo na likvidaci požáru postupně vysláno 6 cisteren, dopravní automobil a automobilový žebřík.
První jednotkou, která k požáru přijela a zahájila průzkum, byli jindřichohradečtí profesionálové. Požár ničil rodinný dům v plném rozsahu. Podle ohlašovatele bylo ohnisko v kuchyni, požár se ale rozšířil až do střechy. V domě byly dvě osoby, které z domu vyšly samy bez pomoci hasičů. Žádnou z nich hasiči nemuseli evakuovat, nemáme informace, že by byly zraněny. Hasiči ihned zahájili hašení. Vytvořili si čerpací stanoviště a vodu na požářiště dodávali kyvadlově cisternami. Zásah jednotky vedly jak vnitřkem objektu, tak zároveň ustavili i výškovou techniku a hasily vně domu. Požár hasiči dostali pod kontrolu krátce po půl jedenácté – velitel zásahu hlásil lokalizaci požáru v 22:37 hodin. Dohašování včetně rozebírání konstrukcí a hledání možných ohnisek bude pokračovat po celou noc.
Vyšetřovatel v tuto chvíli stanovil předběžnou škodu na 2 500 000,-. Co je příčinou vzniku požáru, bude předmětem šetření. Vyšetřovatelé HZS i Policie ČR budou požářiště ohledávat následující den.
 

Odkazy do noveho okna

Požár domu, Plasná - 16. 2. 2022 (3)

Požár domu, Plasná - 16. 2. 2022 (3) 

Detailní náhled

Požár domu, Plasná - 16. 2. 2022 (2)

Požár domu, Plasná - 16. 2. 2022 (2) 

Detailní náhled

Požár domu, Plasná - 16. 2. 2022 (1)

Požár domu, Plasná - 16. 2. 2022 (1) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem