HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Druhý ročník soutěže „Mladý záchranář – dokaž, že umíš“ v Teplicích

Dnes, 4. 6. 2012, se v prostorech požární stanice Teplice uskutečnil již druhý ročník soutěže „Mladý záchranář – dokaž, že umíš“.  

Mladý záchranář Teplice2.JPGMladý záchranář Teplice2.JPG
Mladý záchranář Teplice1.jpgMladý záchranář Teplice1.jpg
Soutěž byla určena pro děti 6. až 9. třídy základní školy a jejím cílem je získat znalosti, dovednosti a praktické návyky pro poskytování pomoci sobě i druhým v případě nouze při mimořádných událostech.

V Teplicích si to rozdalo celkem deset čtyřčlenných smíšených družstev ve 13 disciplínách zaměřených na odborné znalosti v požární ochraně, při mimořádných událostech, ochraně obyvatelstva, zvládnutí první pomoci, práci s mapou a znalost významných míst okresu Teplice. V disciplínách jako je technická jízda na koloběžce, štafetový běh do požární věže, průlez cvičným polygonem a srážení plastových lahví naplněných vodou pomocí džberové stříkačky byla prověřena fyzická zdatnost soutěžících.

Soutěž pořádal Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje, územní odbor Teplice ve spolupráci s Policií ČR, Oblastní skupinou Mládeže Českého červeného kříže, Magistrátem města Teplice a Městským úřadem Bílina. Na organizaci soutěže se též podílelo Město Duchcov a Město Krupka.

Soutěžilo se o putovní pohár ředitele územního odboru Teplice, HZS ÚK, který ziskem 399 bodů vybojovalo družstvo ze Základní školy Proboštov. Na druhém místě se umístilo družstvo ze Základní školy Bílá cesta, Teplice a na třetím pak družstvo ze Základní školy Buzulucká, Teplice. Na dalších místech se umístili tato družstva:

4. Základní škola Na Stínadlech, Teplice 

5.  Základní škola Bystřany

6.  Základní škola Kostomlaty pod Milešovkou

7.  Základní škola Hostomice

8. Základní škola Švabinského, Teplice

9.  Speciální základní škola U červeného kostela, Teplice
 
10. Základní škola praktická, Duchcov

Mladý záchranář Teplice2.JPG
Všichni soutěžící, pedagogové a pracovníci zajišťující organizaci soutěže si z celého dne odnesli dobrý pocit. Soutěžící si pak odnesli poháry, medaile, diplomy a ceny, které byly zajištěny pro každého zúčastněného.
 

vytisknout  e-mailem