HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Druhé setkání hasičů pod Řípem

S poděkováním těm, kteří se zapojili do účasti v boji proti koronaviru. 

Podripska zupa 2020.jpgPodripska zupa 2020.jpgPánbůh se prý nejvíce směje, když člověk plánuje. Tomuto tvrzení jsme v letošním předjaří museli dát tvrdě zapravdu. Přesto však výbor Podřipské hasičské župy věří, že v sobotu 24. října 2020 se dobrovolní, profesionální a podnikoví hasiči a jejich příznivci, opět sejdou o desáté hodině dopolední v Krabčicích na návsi, aby pak průvodem prošli na úpatí nejposvátnější české hory. Věříme, že nádherná alej z Rovného bude opět lemována desítkami červených automobilů, z nichž ty nejstarší se budou vyjímat na Kramářském place mezi stánky s občerstvením a prezentací sponzorských firem. Tak, jako minulý rok, i tentokrát by měla před přivítáním starostou města Roudnice nad Labem Františka Padělka, který nad akcí převzal záštitu, zaznít československá státní hymna na připomenutí, že se scházíme v předvečer 102. výročí vzniku společného státu Čechů a Slováků. Zahraje ji Velký dechový orchestr Mělník, který se představí také koncertem před ukázkami nejmladších hasičů. Když se zadaří, tak následně jeho trubači pod vedením Václava Jakubce fanfárami oznámí, že na vrchol Řípu byla šňůrou účastníků této neobyčejné akce dopravena ve kbelících voda, se kterou bude pokřtěna kniha dějin českého hasičství „Pompiéři, požárníci, hasiči“. Věříme, že i tentokrát se vše udá za přítomnosti praporů nejstarších českých sborů a dalších historických praporů, které budou před románskou rotundou svatého Jiří a svatého Vojtěcha požehnány k jejich větší slávě. Tím ale samozřejmě nechceme končit, protože po předchozích zkušenostech víme, že největší zájem byl o ukázky činnosti hasičů, o které naše hosty v žádné případě nechceme připravit. 
Chystáme ještě jednu novinku. V předchozím roce jsme se sešli přesně na státní svátek 28. října. Letos bychom si přáli, aby se na adrese: hasici.podripem@seznam.cz zaregistrovalo co nejvíce sborů. Proto bude akce víkendová a požádali jsme starostu Krabčic, aby zájemcům z větších dálek bylo umožněno ubytovat se ve vyhrazeném prostoru už v pátek 23. října. Pan Jiří Šimáček nám vyšel vstříc stejně, jako s bezplatným poskytnutím místa setkání. 
Je třeba ještě dodat, že Podřipská hasičská župa akci pořádá ve spolupráci s okresním sdružením hasičů Litoměřice a Mělník, za podpory Hasičského záchranného sboru z územních odborů jmenovaných okresů, Krajského sdružení hasičů a HZS Ústeckého kraje. Sponzory jsou Velkopopovický Kozel, Pavliš a Hartmann, Hasičská vzájemná pojišťovna, Meva Roudnice nad Labem, Alerion, SABE, Stimax, Naši hasiči a možná přibydou další. 
Všechny hasiče, jejich rodinné příslušníky a příznivce 
za výbor Podřipské hasičské župy zve
starosta Josef Pepa Nitra
 

Odkazy do noveho okna

Setka´ni´ 28. rˇi´jna 2019

Setka´ni´ 28. rˇi´jna 2019 

Detailní náhled

Podripska zupa 2020

Podripska zupa 2020 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem