HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dřevěný sklad na slámu lehl popelem

Hasiči předešli možnému rozšíření požáru. 

Dne 4.3. před pátou hodinou odpoledne vzplál na kraji obce Horní Nová Ves poblíž Lázní Bělohrad na Jičínsku dřevěný sklad plný slámy. Na místo dorazila jako první jednotka hasičů z obce Lázně Bělohrad. Na první pohled bylo zřejmé, že požár je již ve vysokém stupni rozvoje. Mezitím se již dostavovaly další síly a prostředky požární ochrany, celkově zasahovaly tři profesionální a čtyři dobrovolné jednotky hasičů.
Jednalo se o požár velkého zastřešeného dřevěného seníku o rozloze zhruba šest set metrů čtverečních, který byl naplněn téměř tisícem balíků slámy. Objekt byl celý v plamenech a bylo zřejmé, že jej nebude možné zachránit. Hasiči proto zaměřili svoji pozornost především na přilehlé budovy a vodními proudy je ochlazovali tak, aby se na ně oheň nerozšířil.
Poté, co došlo ke kontrolovanému vyhoření seníku zůstaly na požářišti na dohlídku jednotky dobrovolných hasičů z Lázní Bělohrad a Horní Nové Vsi.
Po dohodě s majitelkou objektu byla vzniklá škoda stanovena ve výši dvou milionů korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Příčina události je v šetření.    
 
Text: mjr. Mgr. Ondřej Sezima (HZS Královéhradeckého kraje)
Foto: HZS Královéhradeckého kraje
Odkazy do noveho okna

4.3.-Horní Nová Ves-1

4.3.-Horní Nová Ves-1 

Detailní náhled

4.3.-Horní Nová Ves-2

4.3.-Horní Nová Ves-2 

Detailní náhled

4.3.-Horní Nová Ves-3

4.3.-Horní Nová Ves-3 

Detailní náhled

4.3.-Horní Nová Ves-4

4.3.-Horní Nová Ves-4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem