HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dotace od města Zábřeh

Dotace  byla  čerpána na pořízení vybavení do technického automobilu pro HZS Olomouckého kraje, stanice Šumperk. Celkové náklady na pořízení jedné sady pneumatických vyprošťovacích vaků se zdvihací silou 70 tun činily 400 327 Kč, poskytnutá dotace od města Zábřeh byla ve výši 50 000 Kč. 

Sada se skládá ze čtyř zvedacích vaků, které lze sešroubovat do sebe. Vaky jsou vyrobeny ze speciální pryže, vyztužené aramidovými vlákny, odolné oděrům, olejům benzínu, louhům i kyselinám. Vaky s maximální zvedací silou 26 t mají menší konstrukční výšku a tudíž je lze snadněji podsunout pod břemeno a využít je k částečnému přizdvižení. Po přizdvižení se pod břemeno následně umístí dva zvedací vaky 70 t, které jsou sešroubovány do sebe a jejich pomocí dojde k úplnému zdvižení břemene.

Sada pneumatických vyprošťovacích vaků bude součástí vybavení nově pořizovaného technického automobilu, který bude umístěn na stanici HZS Olomouckého kraje v Šumperku. Tímto budeme mít zajištěno pokrytí výjezdů v zásahovém obvodu  stanice Šumperk a Zábřeh, případně i na další území Olomouckého kraje, popř. i sousedních krajů.

Sada vysokotlakých pneumatických zvedacích vaků slouží zejména při zásazích např. k vyprošťování osob, přimáčknutých břemeny při průmyslových haváriích a dopravních nehodách v železniční a silniční dopravě, čímž se výrazně urychlí provádění záchranných prací a zvýší se bezpečnost zasahujících osob.

Odkazy do noveho okna

dotace_zábřeh

dotace_zábřeh 

Detailní náhled

dotace_zábřeh

dotace_zábřeh 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem