HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dotace Libereckého kraje pro obměnu materiálu nouzového přežití

Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje (dále jen HZS LK) získal od Libereckého kraje v březnu letošního roku účelovou dotaci na projekt “Věcné prostředky pro zajištění opatření nouzového přežití obyvatelstva v Libereckém kraji“. Dotace ve výši 1 989 963 Kč je určena k obměně a pořízení věcných prostředků pro zajištění opatření nouzového přežití obyvatelstva v Libereckém kraji v rámci havarijní připravenosti území kraje na mimořádné události a krizové situace. 

Pořízené prostředky nahradí stávající, morálně zastaralý a mnohdy již i z hygienického hlediska nevyhovující materiál. S novým materiálem se bude moci lépe zajistit nouzové přežití obyvatelstva postiženého mimořádnou událostí, a to jak ve stacionárních, tak i v provizorních či mobilních zařízeních.

Skladba pořízených věcných prostředků nám zajistí jednak výstroj pro všechny věkové kategorie od dětí po dospělé (ošacení, obuv), dále pak materiál k vybudování mobilního zázemí včetně možnosti odpočinku a spaní (stanové přístřešky, stany, skládací stoly, stohovatelné židle, lehátka, samonafukovací matrace, spacáky, deky), tak i materiál pro dovoz, ohřev a výdej teplých nápojů a jednoduchého jídla.

Zcela nově byly pořízeny věcné prostředky, které do současné doby chyběly a jejichž potřeba vyvstala při řešení mimořádných událostí v uplynulých letech. Jedná se zejména o lucerny a čelové svítilny, tranzistorová rádia, síťové nabíječky, nabíječky baterií apod.

Z poskytnuté dotace bude stěžejní část materiálu uložena ve skladu HZS LK Machnín. Část věcných prostředků bude sloužit k obměně a doplnění souprav k okamžitému použití pro 20 osob, které jsou umístěny na deseti stanicích HZS LK a souprav k následnému použití pro 50 osob dislokovaných u územních odborů HZS LK Liberec, Jablonec nad Nisou, Česká Lípa a Semily.

HZS LK se nadále chystá úzce spolupracovat s Krajským úřadem Libereckého kraje v oblasti krizového řízení a ochrany obyvatelstva a využívat možnosti čerpání finančních prostředků na zvyšování úrovně zabezpečení obyvatelstva Libereckého kraje v případech jeho postižení mimořádnými událostmi a krizovými situacemi.

Auto: kpt. Mgr. Michaela Stará
Foto: por. Mgr. Iva Michalíčková

staré vojenské ošacení a obuvstaré vojenské ošacení a obuv

příklad nově pořízeného pánského ošacení a obuvi - softshellová souprava, plyšová tepláková souprava, trenkypříklad nově pořízeného pánského ošacení a obuvi - softshellová souprava, plyšová tepláková souprava, trenky

Odkazy do noveho okna

dětská softshellová souprava

dětská softshellová souprava 

Detailní náhled

dětská body

dětská body 

Detailní náhled

nově pořízený termos, nerezové příbory, hrníčky a fleecová deka

nově pořízený termos, nerezové příbory, ... 

Detailní náhled

stará várnice, vojenská deka, hliníková lžíce a jídelní misky

stará várnice, vojenská deka, hliníková ... 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem