HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dopravu komplikovalo počasí, zaznamenali jsme zvýšenou nehodovost

Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali ve čtvrtek 20. 1. 2022 celkem 31 událostí, z toho bylo 13 dopravních nehod. 
 

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Ledce – dopravní nehoda – 09:29
Na silnici č. 298 mezi Třebechovicemi pod Orebem a obcí Ledce havaroval u Polánek nad Dědinou automobil, vozidlo skončilo v příkopu převrácené na bok. Namístě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Dobruška a JSDH Třebechovice pod Orebem. Auto hasiči zajistili proti vzniku požáru a postarali se o úklid vozovky. Odtah vraku měl na starosti sám majitel. Po nehodě skončila jedna osoba v péči ZZS.

Černilov – dopravní nehoda – 09:44
Profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové a JSDH Černilov byli vysláni ke srážce dvou osobních vozidel na silnici č. 308 u Černilova. O jednoho člověka se postarali zdravotničtí záchranáři. Jednotky odklidily vozy mimo komunikaci tak, aby byl zabezpečen průjezd, a zlikvidovaly drobný únik pohonných hmot.

Černilov – dopravní nehoda – 10:48
Jen co se jednotky vrátily z nehody u Černilova na základny, do pár minut vyjížděly k další dopravní nehodě, která se stala jen o kousek vedle, opět na silnici č. 308. Tentokrát došlo k nehodě nákladního automobilu, který se částečně překlopil do příkopu. Řidič vyvázl bez zranění. Profesionální královéhradečtí hasiči z centrální stanice a JSDH Černilov zabezpečili místo události, zkontrolovali, zda nedochází k úniku provozních kapalin a vraceli se zpět na základnu. Vyproštění auta musela zajistit odborná firma.

Smržov – dopravní nehoda – 21:24
Na křižovatce silnic mezi Smržovem a Lejšovkou zasahovali profesionální hasiči z Jaroměře a dobrovolní z Černilova u dopravní nehody dvou osobních automobilů. Při příjezdu jednotek byly posádky aut mimo vozidla, dvě osoby byly při události zraněny a předány do péče ZZS. Po vyšetření byli lidé ponecháni na místě. Hasiči likvidovali unikající provozní kapaliny a zajistili havarovaná auta. Po policejním zadokumentování odstranily jednotky následky nehody a předaly místo události policistům.

Prasek – dopravní nehoda – 22:54
Před 23. hodinou vyjížděly jednotky požární ochrany k ohlášené dopravní nehodě autobusu, který měl havarovat mimo komunikaci, zůstal viset na krajnici a nemohl sám vyjet. V autobusu bylo devět cestujících a řidič, nikdo z nich nebyl zraněn. Na místě byli profesionální hasiči ze stanice Nový Bydžov a JSDH Nechanice, velitel zásahu si pak vyžádal  na místo z královéhradecké centrální stanice vyprošťovací automobil a evakuační autobus, který se postaral o rozvoz cestujících. Havarovaný autobus se podařilo vyprostit kolem 01:15 hod., místo zásahu si poté převzali policisté a jednotky se vracely zpět na základny.


ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Nemyčeves – dopravní nehoda – 15:16
V obci Nemyčeves odstranila profesionální jednotka hasičů z Jičína následky dopravní nehody dvou osobních vozidel. Nikdo nebyl zraněn. Hasiči zkontrolovali, zda nedochází k úniku provozních kapalin, odpojili akumulátory a zabezpečili vozy.
 

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Vysokov – dopravní nehoda – 13:00
Náchodská profesionální jednotka hasičů zajistila místo dopravní nehody dvou osobních vozidel, která havarovala na silnici č. 33. Nikdo nebyl zraněn, vozidla neohrožovala plynulost provozu, místo tak hasiči předali policistům.
 

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Bolehošť – dopravní nehoda – 11:43
V katastru části Bolehošťská Lhota odstranili profesionální hasiči z Dobrušky a JSDH Týniště nad Orlicí následky dopravní nehody osobního automobilu. Vozidlo se ocitlo mimo komunikaci na střeše, narazilo přitom do stromu. Hasiči zajistili vůz proti vzniku požáru, zkontrolovali ho, jestli nedochází k úniku provozních kapalin a zároveň museli odstranit poškozený strom.

Javornice – dopravní nehoda – 13:54
Rychnovská profesionální jednotka hasičů zasahovala u dopravní nehody osobního automobilu, který vyjel mimo komunikaci, kde zůstal ležet převrácený na střechu. Hasiči otočili vůz zpět na kola a pomohli s jeho vyproštěním z příkopu.
 

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Trutnov – dopravní nehoda – 09:02
Profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolná jednotka hasičů ze Žacléře pomohli s odstraněním následků po dopravní nehodě dvou osobních vozidel, která se střetla na silnici č. 300. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, po zaevidování nehody policisty se hasiči postarali o zprůjezdnění komunikace. V místě zároveň pomohly jednotky jednomu nákladnímu automobilu, který zapadl do sněhu.

Dvůr Králové nad Labem – dopravní nehoda – 10:17
V ulici Spojených národů havaroval nákladní automobil, který narazil do lampy veřejného osvětlení. Na místo byly vyslány profesionální jednotky hasičů ze stanice Dvůr Králové nad Labem a Trutnov, z kamionu unikala nafta. Havarované vozidlo blokující vozovku se podařilo uvolnit, vyteklou naftu zasypali hasiči sorbentem a postarali se o úklid vozovky.

Dvůr Králové nad Labem – dopravní nehoda – 10:43
V dopoledních hodinách zasahovali královédvorští profesionální hasiči ještě u jedné dopravní nehody, ve Sladkovského ulici se srazila celkem čtyři vozidla. Nikdo nebyl zraněn, jednotka se postarala o likvidaci uniklých pohonných hmot.

Horní Olešnice – dopravní nehoda – 21:16
K dopravní nehodě, při které narazil osobní automobil do stromu, vyjížděli profesionální hasiči z Vrchlabí a JSDH Hostinné. Místo události hasiči nejprve zabezpečili, zajistili poškozený strom, který museli následně pokácet. Vozidlo bylo vyproštěno a odstraněno mimo komunikaci. Nikdo nebyl při události zraněn.


Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN Bolehošť

DN Bolehošť 

Detailní náhled

DN Černilov I (1)

DN Černilov I (1) 

Detailní náhled

DN Černilov I (2)

DN Černilov I (2) 

Detailní náhled

DN Černilov II

DN Černilov II 

Detailní náhled

DN Dvůr Králové nad Labem, Sladkovského

DN Dvůr Králové nad Labem, Sladkovského 

Detailní náhled

DN Dvůr Králové nad Labem, Spojených národů

DN Dvůr Králové nad Labem, Spojených nár... 

Detailní náhled

DN Javornice

DN Javornice 

Detailní náhled

DN Ledce

DN Ledce 

Detailní náhled

DN Prasek (1)

DN Prasek (1) 

Detailní náhled

DN Prasek (2)

DN Prasek (2) 

Detailní náhled

DN Smržov (2)

DN Smržov (2) 

Detailní náhled

DN Smržov

DN Smržov 

Detailní náhled

DN Trutnov

DN Trutnov 

Detailní náhled

DN Vysokov

DN Vysokov 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem