HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dopravní nehody v Pardubickém kraji

Dnes 23. 11. 2023 krátce před 19 hodinou vyjely jednotky z Přelouče, Chrudimi, Slatiňan a Poličky k dopravním nehodám.  

Z Přelouče hasiči jeli do Chvaletic, kde sjela řidička s osobním vozidlem do příkopu. Při nehodě utrpěla zranění, vozidlo bylo natolik deformované, že na vyproštění zraněné osoby bylo nutné použít hydraulické nářadí. Následně ji hasiči předali do péče Zdravotnické záchranné službě. Po zajištění vozidla proti požáru a předání informace životnímu prostředí o úniku provozních kapalin z vozidla se jednotka vrátila zpět na stanici.

Z Chrudimi a Slatiňan jely jednotky k obci Lukavice. Zde se střetlo osobní vozidlo se zvěří došlo k jeho poškození a úniku provozních kapalin. Při nehodě došlo k aktivaci airbagů a zranění osoby. Tu si převzala do péče Zdravotnická záchranná služba. Hasiči zajistili vozidlo proti požáru, zasypali uniklé provozní kapaliny sorpčním materiálem a kyvadlově řídili provoz.

Jednotka z Poličky jela k dopravní nehodě v obci Pomezí, zde se střetla dvě osobní vozidla. I v tomto případě došlo k úniku provozních kapalin. Naštěstí se nehoda obešla bez zranění. Hasiči zasypali uniklé kapaliny sorpčním matriálem a uklidili následky po nehodě. Vzhledem k tomu, že vozidla byla mimo komunikaci a netvořila překážku převzala si místo nehody Policie ČR a jednotka se mohla vrátit na stanici.  (mp)


por. Miroslav Polák, DiS. – zastupující tiskový mluvčí

Odkazy do noveho okna

Nehoda Lukavice

Nehoda Lukavice 

Detailní náhled

Nehoda Chvaletice 1

Nehoda Chvaletice 1 

Detailní náhled

Nehoda Chvaletice 2

Nehoda Chvaletice 2 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem