HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dopravní nehody kamionů ve Stříbře a okolí

Dvě dopravní nehody na dálnici a jedna ve Stříbře.  

9Fotogalerie zde
Dopravní nehoda dvou kamionů a osobního auta na 112. kilometru D5 s následným požárem

 
Ve čtvrtek 17. ledna 2012 v 8:33 hodin vyjeli profesionální hasiči z Tachova a profesionální i dobrovolní hasiči ze Stříbra k dopravní nehodě na 112. kilometru dálnice D5. Kamion jedoucí ve směru na Rozvadov narazil do panelových středových svodidel, ta se rozbila a následně zavinila nehodu vozidel, které jely ve směru na Prahu.
 
Kamion, který nehodu zavinil, se od betonových svodidel odrazil a skončil vyvrácený v pravém příkopu dálnice s utrženou nádrží, ze které uniklo na vozovku a do rozbředlého sněhu zhruba 800 litrů nafty. K druhé nádrži, zhruba 280 litrové, se hasiči nemohli dostat, protože na ní ležel návěs.
 
Hasiči v příkopě, do kterého unikla nafta, vytvořili pomocí sorbentu provizorní norné stěny. Směs sněhu a nafty naložili do sběrných nádob, které zajistila soukromá firma. Na místo byl povolán i chemický kontejner ze stanice Plzeň-Košutka.
 
Řidič vyvázl bez zranění. Odtah i vyproštění kamionu zajistila soukromá odtahová firma.
.........
 
Na 112. km ve směru na Prahu vrazil kamion do rozbitých částí svodidel a do osobního auta s přívěsem. To začalo po nárazu hořet.
 
Dvěma zraněným osobám pomohl z auta ředitel ÚO Tachov společně s veliteli stanic Tachov a Stříbro, kteří byli svědky události. Zraněným poskytli předlékařskou péči a po příjezdu zásahové jednotky je předali do péče hasičům. ZZS oba zraněné odvezla do nemocnice. Požár byl uhašen pomocí sněhu a RHP. Škody vzniklé požárem byly předběžně vyčísleny na 100 tisíc korun.
 
Pomocí jeřábu hasiči ve spolupráci s odtahovou službou urovnali rozházená svodidla, aby mohl být provoz na dálnici zcela obnoven.
 
Dopravní nehoda dvou kamionů na 113. km D5
 
Ve směru na Prahu hasiči z Tachova při cestě k zásahu přijeli k nehodě cisterny a kamionu, ta se stala v koloně na 113. km D5, obešla se bez zranění a bez úniku provozních kapalin. Jejich zásahu nebylo na místě potřeba, pokračovali k nehodě na 112. km.
 
Dopravní nehoda kamionu a dvou osobních aut ve Stříbře
 
V 10:37 hodin byl tachovský jeřáb AJ 30 a stříbrská cisterna CAS 24 MB Atego odvoláni z dálnice k nehodě dvou osobních aut a kamionu do Stříbra. Profesionální hasiče posílila jednotka místních dobrovolných hasičů.
 
V Plzeňské ulici u čerpací stanice Agip došlo k nehodě dvou osobních aut a kamionu. NA visel celou kabinou ze silničního mostu. Řidič i přes zranění a bolesti dokázal z kamionu vystoupit a pomoci zraněnému řidiči z osobního auta. Hasiči pomocí jeřábu zdvihli kamion a společně s odtahovou službou jej vyprostili. Při vyprošťování museli dbát zvýšené opatrnosti, aby nedošlo k poškození plastové nádrže a následně k úniku nafty do řeky. Všechna vozidla opatřili proti požáru, pomocí sorbentu zasypali uniklé provozní kapaliny a zlikvidovali následky nehody.
 
 
Zasahující jednotky:
 
HZS Plzeň-Košutka
HZS Stříbro
HZS Tachov
JSDH Stříbro   

 

vytisknout  e-mailem