HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dopravní nehoda v Žatci, požár bývalého hotelu Máj v Ústí nad Labem, požár výrobní linky v Kadani a další zásahy.

25.6. 6:48 Jednotka HZS ÚK ze stanice Žatec vyjela k dopravní nehodě osobního auta na Chomutovské ulici v Žatci okres Louny. 

Při nehodě byl zraněn jeden člověk. Odvezla jej zdravotnická záchranná služba. Hasiči provedli protipožární opatření, a po dokumentaci nehody Policií ČR uklidili místo nehody a pomohli naložit havarované auto na odtah.

požár Máj2.jpgpožár Máj2.jpg
požár Máj1.jpgpožár Máj1.jpg
Ústí nad Labem
Požár bývalého hotelu Máj

25.6. 2:32 Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že hoří bývalý hotel Máj v Hoření ulici v Ústí nad Labem. Hořelo všech osm pater hotelu. K požáru vyjela jednotka HZS ÚK ze stanice Ústí nad Labem a Petrovice, jednotka podniku SŽDC a dobrovolné jednotky z Mojžíře a Velkého Března. Zásah byl veden zvenčí, ze žebříku. V objektu se v době požáru žádný člověk nenacházel. Na místo byl přivezen statik, ten konstatoval, že budova je z hlediska možnosti zřícení bezpečná. Hasiči po té zasahovali i zevnitř budovy. V sedmé m patře byly nalezeny dvě propanbutanové lahve. Hasiči požár lokalizovali ve 3:24.  Během zásahu došlo ke střídání směn a doplňování dýchacích přístrojů. Požár byl zlikvidován v 9:36. 
opel corsa.jpgopel corsa.jpg
Územní odbor Litoměřice
Požár osobního auta

24.6. 18:20 Na tísňovou linku nahlášen požár osobního automobilu ve Vrchlického ulici, vedoucí z Libochovic do obce Dubany. Na místo byly vyslány jednotky HZS ÚK ze stanic Litoměřice a Lovosice. Během jejich jízdy na místo události byla majitelkou vozidla ohlášena likvidace požáru pomocí přenosného hasícího přístroje. Hasiči na místě odpojili akumulátor a provedli kontrolu automobilu Opel Corsa. Na místo byl přivolán zjišťovatel příčin požárů, který určil jako příčinu vzniku požáru technickou závadu - elektrický zkrat na  vodiči od akumulátoru.   Škoda byla předběžně odhadnuta na částku 5 tisíc Kč. Foto Michal Horner HZS ÚK.
požár linky1.jpgpožár linky1.jpg
Územní odbor Chomutov
Požár linky ve firmě
24.6. 11:26 Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že hoří ve výrobní hale firmy Johns v Kadani na Královském Vrchu. K požáru vyjela jednotka HZS ÚK ze stanice Klášterec nad Ohří a dobrovolná jednotka z Kadaně. Jednalo se o požár plnící linky, zahořely ohřívače oleje. Požár uhasila automatika. Jednalo se o složitý prostor pro orientaci, plný kouře. Hasiči zasahovali v dýchacích přístrojích. Požár byl lokalizován v 11:57 a zlikvidován v 12:42. Škoda byla předběžně odhadnuta na více než jeden milión Kč. Foto: Josef Bauer HZS ÚK
Územní odbor Most
Dopravní nehoda
23.6. 9:52 Jednotka HZS ÚK ze stanice Most vyjela k dopravní nehodě dvou osobních aut u Bělušic. Hasiči vyprošťovali za pomoci hydraulického nářadí z havarovaného auta zraněného člověka. Ten byl po té přepraven vrtulníkem letecké záchranné služby do nemocnice. Silnice byla uzavřená. Po dokumantaci místa nehody Policií ČR, hasiči místo uklidili. Silnice byla otevřena ve 12:13.
 

vytisknout  e-mailem