HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dopravní nehoda dvou aut a trolejbusu v Teplicích, převrácený traktor u Bítozevsi, otevření bytu v Chomutově, požár altánu a hospodářských budov ve Varnsdorfu, vytažení psa a kočky z kanálu ve Varnsdorfu.

9.5. 9:47 Jednotka HZS ze stanice Teplice vyjela k dopravní nehodě v ulici Pod Doubravkou v Teplicích.  

traktor3.jpgtraktor3.jpg

traktor4.jpgtraktor4.jpg
Jednalo se o dopravní nehodu dvou osobních aut a trolejbusu, při níž byli řidiči osobních aut lehce zraněni. Šlo o nedobrždění, kdy jedno auto narazilo zezadu do druhého, a to narzilo do trolejbusu. Trolejbus byl jen odřený. Zraněné vzala do péče zdravotnická záchranná služba. Hasiči uklidili vozovku od střepů. Jedno z havarovaných aut odvezla odtahová služba.
traktor2.jpgtraktor2.jpg
Územní odbor Žatec
Dopravní nehoda traktoru – vyteklá nafta
9.5. 9:11 Na linku tísňového volání byla oznámena dopravní nehoda traktoru a únik nafty na silnici u Bítozevsi – Vidovle, 2km směrem na Břvany. K nehodě vyjela jednotka HZS Žatec a dobrovolná jednotka města Postoloprt. Hasiči na místě našli traktor s vlekem plným hnoje na boku. Z tarktoru, který ležel přes celou šířku silnice, vytékala nafta a olej.  Hasiči po dokumentaci nehody Policií ČR a postavení traktoru na kola odstranili vyteklou naftu a olej. Majitel traktoru přivezl na místo nakladač na uklizení vysypaného hnoje. V 11:21 se jednotka HZS vrátila na základnu. Foto: Michal Hrdlička HZS ÚK.
Územní odbor Chomutov
otevření bytu
9.5. 6:47 Na linku tísňového volání bylo oznámeno že starší paní (85 let) ve Václavské ulici v Chomutově už druhý den na zvonění neotvírá a je podezření, že se jí něco stalo. Na místo vyjela jednotka HZS ze stanice Chomutov. Hasiči vnikli do bytu oknem pomocí nastavovacího žebříku. Uvnitř byla najezena žena v bezvědomí. Hasiči jí poskytli kyslík z přístroje a předali ji Zdravotnické záchranné službě.
Územní odbor Žatec
Požár balíků sena
8.5. 18:40 Jednotka HZS ze stanice Podbořany a dobrovolná jednotka z Vroutku vyjely k požáru na poli u Vroutku okres Louny. Hořely starší balíky sena. Hasiči prováděli zkrápění a aby snížili žár. Na místo se dostavil majitel balíků. Bylo rozhodnuto nechat seno dohořet. Majitel byl poučen, jak má provádět dozor nad požářištěm. Požár byl zlikvidován v 19:57.
požár altánu1.jpgpožár altánu1.jpg
požár altánu2.jpgpožár altánu2.jpg
Územní odbor Děčín
Požár zahradního altánu a dvou hospodářských stavení
8.5. 3:36  Jednotka HZS ze stanice Varnsdorf, dobrovolná jednotka z Rumburku a dobrovolná jednotka z Krásné Lípy vyjely k požáru zahradního altánu a dvou hospodářských stavení v Masarykově ulici v Krásné Lípě. V době, kdy hasiči přijeli na místo události, šlehaly z dřevěných objektů vysoké plameny. Hasiči dostali plameny pod kontrolu po několika minutách. Požár byl lokalizován v 4:41. Úplná likvidace požáru však mohla být ohlášena až v 5:27 po náročném zásahu, kdy bylo nutné rozebrat hořící dřevěné konstrukce a dohasit skrytá ohniska požáru. Příčina požáru se v současné době vyšetřuje. Výše škody nebyla prozatím vyčíslena. Foto: Miroslav Svoboda HZS ÚK.
pes kočka1.JPGpes kočka1.JPG
pes kočka5.JPGpes kočka5.JPG
pes kočka4.JPGpes kočka4.JPG
Územní odbor Děčín
Záchrana psa
7.5. 14:33 Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že do kanálu v Komenského ulici ve Varnsdorfu, do hloubky přibližně dvou metrů, spadl pes. Krajské operační a informační středisko vyslalo na místo jednotku HZS ze stanice Varnsdorf. Hasiči na místě zjistili, že v 3,5m dlouhé rouře kanálové výpusti je kromě psa i kočka, za kterou tam pes vlezl.  Hasiči obě zvířata pomocí ručního nářadí v pořádku vytáhli. Foto: Požáry CZ.
 

vytisknout  e-mailem