HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dopolední dopravní nehody na Vysočině

 
Silný vítr, sníh a náledí zkomplikovaly dnes provoz na komunikacích Vysočiny a hasiči tak v průběhu čtvrtečního dopoledne museli zasahovat hned u deseti dopravních nehod.
 
Informaci o první dnešní dopravní nehodě přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje v 02:46 hod. U Okarce na Třebíčsku havarovalo nákladní vozidlo a po nehodě skončilo mimo komunikaci. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění osob. Zasahující jednotka profesionálních hasičů ze stanice Náměšť nad Oslavou zajistila vozidlo proti požáru a úniku provozních kapalin. Na vyproštění vozidla byla na místo povolána specializovaná firma.
 
V 05:49 hod došlo ke střetu nákladního a osobního vozidla u Hubenova na Jihlavsku. Z místa zdravotníci převezli k dalšímu ošetření do nemocnice jednu zraněnou osobu. Jihlavští profesionální hasiči provedli na vozidlech protipožární opatření a zamezili možnému úniku provozních kapalin. Komunikace zůstala po nehodě zcela neprůjezdná.
 
V 07:25 hod havaroval osobní vůz Mazda 323 na ulici Havlíčkova v Chotěboři. Po nehodě skončil mimo vozovku v příkopu. Nehoda se obešla bez zranění osob.  Jednotka profesionálních hasičů z Chotěboře zajistila vozidlo proti požáru a úniku provozních kapalin a provedla jeho vyproštění zpět na komunikaci.
 
V 07:30 hod se střetla dvě osobní vozidla u obce Strměchy na Pelhřimovsku. Obě vozidla skončila po kolizi mimo komunikaci v příkopu.  Nehoda se obešla bez zranění osob. Pelhřimovští profesionální hasiči provedli na vozidlech protipožární opatření a zamezili možnému úniku provozních kapalin. V 08:36 hod byly následky dopravní nehody odstraněny a jednotka se vrátila zpět na základnu.
 
Bouralo se také u Křeče na Pelhřimovsku. V 07:48 hod tady havaroval osobní vůz Škoda Fabia. Z místa převezli zdravotníci k dalšímu ošetření zraněnou řidičku vozidla. Profesionální hasiči ze stanice Kamenice nad Lipou zajistili havarovaný vůz proti požáru a úniku provozních kapalin. Hned od této nehody zamířili k další dopravní nehodě, tentokráte vozidla Iveco, které havarovalo nedaleko Černovic. Nehoda se obešla bez zranění osob. Hasiči provedli na havarovaném vozidle protipožární opatření.
 
V 08:14 hod havaroval nákladní vůz Tatra s vlekem nedaleko železničního přejezdu ve Starči. Po nehodě skončilo vozidlo převrácené na boku a uvnitř kabiny zůstal zaklíněný řidič. Třebíčští profesionální hasiči provedli jeho vyproštění. Zraněný muž byl zdravotníky k dalšímu ošetření převezen sanitním vozem do třebíčské nemocnice. Komunikace v místě zůstala po nehodě zcela neprůjezdná. Jednotka provedla zajištění vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin. Vyproštění vozidla si zajistil majitel. V 09:18 hod hasiči z místa odjeli zpět na základnu.
 
V 08:28 hod se čelně střetl nákladní a osobní vůz v Dlouhé Brtnici na Jihlavsku. K nehodě vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Třešť společně s jednotkou sboru dobrovolných hasičů ze Stonařova. Nehoda si vyžádala celkem tři zranění. Hasiči pomohli zdravotníkům s ošetřením zraněných osob a s jejich transportem do sanitních vozů. K dalšímu ošetření byli zranění převezeni do nemocnice. Komunikace zůstala po střetu zcela neprůjezdná. V 10:23 hod se podařilo obnovit provoz na komunikaci ve směru na Jihlavu. Jednotky zajistily havarovaná vozidla proti požáru a uniklé provozní kapaliny zlikvidovaly speciálním sorbentem. Ve 12:12 hod byly následky dopravní nehody odstraněny a jednotky se vrátily po dohodě s Policií ČR zpět na základny.
 
V 09:13 hod havaroval osobní vůz Škoda Octavia u Svojkovic na Jihlavsku. Po nehodě skončilo vozidlo převrácené na střeše. Při nehodě utrpěl zranění řidič vozidla. Hasiči pomohli zdravotníkům s ošetřením řidiče a s jeho transportem do sanitního vozu. K dalšímu ošetření převezli zdravotníci zraněného do třebíčské nemocnice. Jednotky zajistily havarovaný vůz proti požáru a úniku provozních kapalin. Po zadokumentování dopravní nehody Policií ČR bylo vozidla převráceno zpět na kola. U nehody zasahovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice Telč společně s jednotkou sboru dobrovolných hasičů ze Želetavy.
 
V 09:22 hod havaroval osobní vůz Škoda Fabia u Velké Bíteše a po nehodě skončil převrácený na boku. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění osob. Profesionální hasiči ze stanice Velká Bíteš provedli na vozidle protipožární opatření a zajistili vozidlo proti možnému úniku provozních kapalin. V 09:41 hod byly následky dopravní nehody odstraněny a jednotka se vrátila zpět na základnu.
 
 

Upravená 2.JPG

Upravená 1.JPG

 

vytisknout  e-mailem