HZS Jihomoravského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dopoledne jsme zasahovali na dálnici

Úterý, 23. února 2021 - Dnes ráno jsme vyslali jednotky na dálnici D1. U nehody jsme museli vyprošťovat jednoho zraněného. Vzápětí se však staly další nehody poblíž dálnice. 

Přibližně dvacet minut před devátou hodinou ranní jsme přijali informaci o nehodě na 179. km dálnice D1 ve směru na Prahu. K zásahu vyjely jednotky ze stanic Rosice, Brno-BVV a Brno-Lidická.

Po příjezdu bylo zřejmé, že se jedná o střet kamionu a dvou dodávek. V jedné zůstal zaklíněný řidič, kterého jsme během čtvrt hodiny vyprostili a předali do plné péče posádce ZZS.

Místo nehody zajistili hasiči proti požáru a uniklé provozní náplně zasypali sorbentem. Dálnice byla ve směru na Prahu neprůjezdná, následně se podařilo obnovit provoz jedním jízdním pruhem.

Během zásahu přijalo operační středisko zprávu o další nehodě, která se stala na silnici mezi obcemi Říčany a Domašov. K místu vyjely naše posádky, které nebyly na dálnici již potřeba.

Hasiči cestou k zásahu zjistili, že u Říčan došlo dokonce ke dvěma nehodám. V jednom případě se srazila tři osobní vozidla a dodávka. Dvěma zraněným osobám jsme poskytli první pomoc, zasypali uniklé kapaliny a zajistili místo proti požáru. Druhá nehoda dodávky a osobního vozu se obešla bez zranění.

Jaroslav Mikoška – tiskový mluvčí HZS JmK

Odkazy do noveho okna

následky nehody na D1 (1)

následky nehody na D1 (1) 

Detailní náhled

následky nehody na D1 (2)

následky nehody na D1 (2) 

Detailní náhled

následky nehody na D1 (3)

následky nehody na D1 (3) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem