HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dobrovolní hasiči z Ostravy opět hromadně darovali krev

Dnes hned 4 desítky... 

Čtyři desítky dobrovolných hasičů z Ostravy přišly v úterý 15.5.2012 do Krevního centra Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě darovat krev, mnozí z nich ji darovali zcela poprvé. Do druhého ročníku akce „Daruj krev s dobrovolnými hasiči“ se během května zapojí v rámci Moravskoslezského kraje podle střízlivých odhadů několik stovek dobrovolných hasičů, když někteří z nich jsou zároveň příslušníky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje.
 
Dárcovství si letos organizují okresy Moravskoslezského kraje zvlášť, takže výsledné údaje budou známy až na začátku června. Jen v Ostravě během května – mimo dnešek - přislíbilo darovat svou krev nejméně dalších sedm dobrovolných hasičů či hasiček.
 
V loňském roce se do této akce zapojilo v Moravskoslezském kraji celkem 57 sborů dobrovolných hasičů, bylo provedeno celkem 185 odběrů a k pravidelným dárcům krve přibylo 70 nových dárců. Přitom mnoho dobrovolných i profesionálních hasičů dává krev pravidelně už dlouhé roky…
 
Dnešní atmosféra v porubském Krevním centru byla velmi vlídná a uvolněná. Hasiči – dárci měli vyhrazený velký stůl a na něm bylo k dispozici nejrůznější ovoce a zelenina a také balená voda. Personál upozorňoval další dárce (nehasiče), že si klidně mohou přijít vzít. Drtivá většina hasičů přišla v uniformách. S hasiči-dárci se setkali primářka Krevního centra, vedoucí laborantka Krevního centra a mluvčí Fakultní nemocnice.
 
Akce „Daruj krev s dobrovolnými hasiči“, kterou již podruhé vyhlásilo Krajské sdružení hasičů Moravskoslezského kraje, trvá celý květen. Souvisí se svátkem svatého Floriana, patrona hasičů, který připadá na 4. května.
Odkazy do noveho okna

krevdarovaniSDHOstrava (13)

krevdarovaniSDHOstrava (13) 

Detailní náhled

krevdarovaniSDHOstrava (18)

krevdarovaniSDHOstrava (18) 

Detailní náhled

krevdarovaniSDHOstrava (26)

krevdarovaniSDHOstrava (26) 

Detailní náhled

krevdarovaniSDHOstrava (3)

krevdarovaniSDHOstrava (3) 

Detailní náhled

krevdarovaniSDHOstrava (5)

krevdarovaniSDHOstrava (5) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem