Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dobrovolní hasiči převzali ocenění za svoji činnost

18. 11. 2022 - S blížícím se závěrem roku 2022 můžeme prohlásit, že byl v mnoha ohledech velmi náročný nejen pro veřejnost, ale i pro profesionální a dobrovolné hasiče. I v letošním roce proto odborná porota udělila 25 jednotkám a 25 sborům dobrovolných hasičů z celé České republiky ocenění za provedené zásahy jednotek obcí a činnosti sborů. 

Finalisté 12. ročníku ankety Dobrovolní hasiči roku si zasloužená ocenění převzali z rukou představitelů HZS ČR a zástupců SH ČMS, MHJ A ČHJ, partnerů Ankety a dalších čestných hostů na slavnostním galavečeru, který se pro ně konal 16. listopadu v brněnské Zoner Boby Hall.

“Jsem potěšen, že jako předseda odborné poroty Ankety mohu i touto formou podpořit jednotky a sbory dobrovolných hasičů za jejich vykonanou činnost. Přesto, že každoročně udělujeme toto ocenění 50 jednotkám a sborům dobrovolných hasičů, naše poděkování za jejich práci patří všem, a to včetně partnerů, kteří dobrovolné hasiče prostřednictvím Ankety podporují, “ sdělil generální ředitel HZS ČR, generálporučík Ing. Vladimír Vlček, Ph.D., MBA

A právě díky dlouholetým partnerům Ankety finalisté na prvních třech místech s největším počtem hlasů k ocenění navíc obdrželi finanční a věcné dary v hodnotě cca 2,4 miliony korun. „Prostřednictvím Ankety oceňujeme práci dobrovolných hasičů spolehlivě již 12 let. Naše podpora navíc nespočívá pouze ve finanční pomoci prostřednictvím Ankety, ale také v samotné podpoře dobrovolnické činnosti našich zaměstnanců. Mnoho dobrovolných hasičů je totiž i mezi námi plynaři a když to situace vyžaduje, umožňujeme jim zapojit se do akcí. Tak tomu bylo i v případě požáru v Českém Švýcarsku,uvedl Petr Koutný, provozní ředitel společnosti GasNet a člen Odborné poroty.

Také letos byly nejčastějšími přihlášenými zásahy při požárech objektů, dopravních nehodách, záchraně tonoucích apod. V kategorii sborů se nejčastěji objevovaly dny záchranářů, významná výročí sborů i aktivity spojené s pomocí v rámci událostí vzniklých v důsledku dění na Ukrajině. Pomyslnými vítězi se v rámci hlasování s největším počtem hlasů stala jednotka obce Hřensko

 (2509 hlasů) za zásah při povodních 17. 7. 2021 a sbor obce Háj u Duchcova (2006 hlasů) za Příběh hraček. Zapomenuté nezůstalo ani letošní 50. výročí Hry Plamen, které mělo svoji mimořádnou kategorii Mladých kolektivů.

"Události posledních let ukazují stále jasněji, jak důležitá je v případě různých neštěstí a extrémního počasí pomoc druhých. Mezi ty nejdůležitější patří i ta, které se nám dostává právě od dobrovolných hasičů. Stejně významné jsou však i zásahy u dopravních nehod, požárů nebo lokálních záplav, o kterých není tak slyšet, ale jsou stejně důležité a v rámci Ankety jim máme možnost poděkovat a vyjádřit naši podporu,“ řekl při spuštění hlasování Radek Benčík, jednatel společnosti NET4GAS a člen odborné poroty.

Dlouhodobými partnery Ankety a podporovateli dobrovolných hasičů jsou: generální partner společnost GasNet, hlavní partneři: společnost Net4Gas, Lesy ČR, ČEZ, a.s., Ford Motor Company a DCom. Partnerskou strukturu tvoří společnosti Česká pošta, EG.D, ČEPS, Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR, Medsol, Požární bezpečnost, Techsport, Vinařství Prokeš, Mattoni 1876, Teleskopické stožáry a Rescop.

V Laser Show Hall brněnského Bobycentra se sešlo na 400 hostů, které přivítal Petr Rychlý, v roli moderátora večera a patron Ankety. Nechyběl ani Ondřej Vetchý a Ilona Csáková, která se společně s písničkářem Pokáčem postarala o hudební část programu.

Oceňování dobrovolných hasičů probíhá pod záštitou 1. místopředsedy vlády a ministra vnitra Mgr. Bc. Víta Rakušana, ministra financí Ing. Zbyňka Stanjury, místopředsedy vlády pro digitalizaci a ministra pro místní rozvoj PhDr. Ivana Bartoše, Ph.D. a ministra zemědělství Ing. Zdeňka Nekuly. Záštitu nad akcí převzal generální ředitel HZS ČR generálporučík Ing. Vladimír Vlček a náměstek generálního ředitele HZS ČR brig. gen. Mgr. Slavomír Bell, MSc, MBA.

Děkujeme všem dobrovolným hasičům za jejich činnost a všem oceněným srdečně blahopřejeme!

Detailní výsledky s přehledem obdržených hlasů najdete na www.adhr.cz

Jiří Bezděk
prezident spolku

Odkazy do noveho okna

IMG_9343

IMG_9343 

Detailní náhled

IMG_9632

IMG_9632 

Detailní náhled

IMG_9621

IMG_9621 

Detailní náhled

IMG_9597

IMG_9597 

Detailní náhled

IMG_9483

IMG_9483 

Detailní náhled

IMG_9459

IMG_9459 

Detailní náhled

IMG_9450

IMG_9450 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem