HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dobrman byl nejstarším hasičem

Existují povolání, která jsou věkově omezena. Například profesionálním hasičem může člověk být do 65 let. Nejstarším profesionálním hasičem v kraji byl Zdeněk Horský, který sloužil u hasičů na stanici v Chrudimi. Profesionálním hasičem se stal 1. dubna 1985, kdy přešel od dobrovolných hasičů, kde působil již od listopadu 1979. V roce 2001 se z výjezdového hasiče stal denní příslušník, který zastával až doposud vyšetřovatele příčin požárů.

S rostoucím věkem pochopitelně přibývá i strach při výjezdech. „Byl jsem na několika, kde jsme hasili tlakové lahve – svářecí soupravy. Tam má strach každý, kdo o tom má jen trochu potuchy. V současné době jsou asi nejhorší zážitky při jízdě k požáru. Na výjezdech musí být parta,“ říká Zdeněk Horský, který mezi všemi hasiči, policisty i zdravotníky byl znám jen jako Dobrman.

Do důchodu odchází společně s manželkou, učitelkou. Teď si oba dva budou užívat dohromady šesti vnoučat a možná jich ještě přibude. Ale práce u hasičů se určitě nevzdá, zůstane v něm hasič alespoň dobrovolný a jeho skvělá parta na stanici v Chrudimi bude na něj v dobrém vzpomínat…

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem