Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Díky nové technice a technologiím budou mít hasiči lepší spojení při komunikaci

23. 11. 2015 (Nicole Zaoralová) - Dne 25.11.2015 se uskuteční slavnostní předání výstupů projektu Zajištění efektivní hlasové a datové komunikace Hasičského záchranného sboru České republiky pro řešení mimořádných událostí. 

 

banner IOP.png
 


Slavnostní předání výstupů projektu Zajištění efektivní hlasové a datové komunikace
Hasičského záchranného sboru České republiky pro řešení mimořádných událostí
____________________

Projekt byl připraven a realizován v letech 2014 – 2015 se spolufinancováním ze strukturálních fondů Evropské unie, konkrétně z Integrovaného operačního programu prostřednictvím Evropského regionálního rozvojového fondu.

Cílem projektu je zajistit spolehlivé a bezpečné rádiové spojení u Hasičského záchranného sboru České republiky v úrovni vozidlové techniky, krajských operačních a informačních středisek (KOPIS) a místa zásahu. Tím dojde ke zvýšení efektivnosti, kapacity a spolehlivosti při využívání radiokomunikačního systému PEGAS ze strany Hasičského záchranného sboru České republiky.

Uvedeného cíle bylo dosaženo pořízením moderní a kvalitativně nové techniky a technologií v podobě komunikačních sad Hasičského záchranného sboru České republiky. Komunikační sady jsou tvořeny vozidlovými terminály nové generace radiokomunikačního systému PEGAS s příslušenstvím, převodníky typu AD/DA, dispečerskými terminály radiokomunikačního systému PEGAS a nezávislými digitálními opakovači.

Komunikační sady jsou umístěny ve všech regionech České republiky a nasazeny do zásahové činnosti Hasičského záchranného sboru České republiky tak, aby bylo dosaženo zvýšení efektivnosti, kapacity a spolehlivosti radiokomunikačního systému PEGAS, a to plošně, na území České republiky (s výjimkou hlavního města Prahy, jehož území uvedený dotační titul neumožňuje řešit).

Nasazením výstupů projektu je v Hasičském záchranném sboru České republiky zaveden jednotný moderní komunikační prostředek na úrovni vozidlové techniky, KOPIS a místa zásahu. Díky projektu budou u Hasičského záchranného sboru České republiky s vyšší efektivností, kapacitou a spolehlivostí využívány služby radiokomunikačního systému PEGAS a současně bude zajištěno alternativní pokrytí rádiovým signálem nezávisle na infrastruktuře radiokomunikačního systému PEGAS.

V konečném důsledku realizace projektu umožní zvýšení akceschopnosti, mobility a efektivity působení Hasičského záchranného sboru České republiky jako jedné ze základních složek integrovaného záchranného systému, a tím přispěje ke zkvalitnění veřejných služeb poskytovaných fyzickým a právnickým osobám na úseku řešeném Hasičským záchranným sborem České republiky.

Více o projektu:
http://www.hzscr.cz/clanek/projekt-zajisteni-efektivni-hlasove-a-datove-komunikace-hzs-cr-pro-reseni-mimoradnych-udalosti.aspx

Více o Integrovaném operačním programu:
www.strukturalni-fondy.cz/iop
​www.kvalitazivota.eu

Kontakt:
kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí
MV-generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR
Tel.: +420 950 819 944
Mobil: +420 602 215 142
E-mail: nicole.zaoralova@grh.izscr.cz

 

vytisknout  e-mailem