HZS hlavního města Prahy  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Didaktický týden pro školy proběhl na výstavišti v Holešovicích

Holešovické výstaviště přivítalo již počtvrté žáky základních škol z Prahy 7, kteří se ve dnech 17. – 21. září 2018 zúčastnili tradiční akce Didaktický týden pro školy. Přednášky byly rozděleny do tří bloků, v jejichž rámci se žáci seznámili s činnostmi příslušníků HZS hl. m. Prahy, strážníků MP hl. m. Prahy a zaměstnanců  ZZS hl. m. Prahy. Získali tak nejen nové znalosti a dovednosti, ale upevnili si také znalosti ze záchranářské práce, které získali ve škole, v zájmových kroužcích a v neposlední řadě také na veřejných akcích, kterých se záchranné složky pravidelně účastní. 

Přednáška z oblasti požární ochrany se týkala prevence předcházení požárům, způsobů, jakými prostředky uhasit malý požár, jak se zachovat v případě požáru v bytě a jakým způsobem poskytnout první pomoc při popálenině. Své nezastupitelné místo mělo i zopakování a procvičení znalostí čísel na linky tísňového volání. Velmi zajímavou součástí bylo předvedení výstroje a výzbroje hasičů, které prováděli kolegové z výjezdových jednotek.

Této akce se zúčastnilo 400 žáků a své znalosti, získané v rámci Didaktického týdne, si pak mohli nejen děti, ale i dospělí prohloubit na veřejné akci Den IZS na Výstavišti Holešovice, která se konala 23. září 2018.

svanda1.jpg

vytisknout  e-mailem