HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Devět středečních nehod na Vysočině

Hasiči v průběhu dnešního dne zasahovali již u devíti dopravních nehod (situace k 15:00 hod). Při nehodách bylo celkem zraněno devět osob.

 

Hlášení o první dnešní dopravní nehodě přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina v 04:36 hod. K nehodě dodávky, která skončila v příkopu u obce Pohled, vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Havlíčkův Brod. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění osob.

V 08:05 hod vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Jihlava k ohlášené nehodě osobního vozidla u Příseky. Vůz značky Peuqeot 306 skončil po nehodě převrácený na střeše. Při nehodě byl zraněn řidič a spolujezdkyně z osobního vozidla. Hasiči pomohli zdravotníkům s ošetřením zraněných osob. K dalšímu ošetření byli zranění převezeni do jihlavské nemocnice. Hasiči zajistili havarovaný vůz proti požáru a úniku provozních kapalin. Po zadokumentování Policií ČR bylo vozidlo přetočeno zpět na kola.

V 08:30 hod narazil osobní vůz značky VW Touran do stromu u obce Jamné na Jihlavsku. Nehoda se obešla bez zranění osob. Polenští profesionální hasiči provedli na vozidle protipožární opatření a zamezili možnému úniku provozních kapalin.

V 09:34 hod se střetla dvě osobní vozidla u Roučkovic na Pelhřimovsku. Při nehodě byl zraněn řidič a spolujezdkyně z vozidla značky  Dacia Logan. Hasiči pomohli zdravotníkům s ošetřením zraněných osob a s jejich následným transportem do sanitních vozů. Zranění utrpěla také řidička osobního vozidla Škoda Octavia. Po ošetření byla ponechána na místě události. Jednotka profesionálních hasičů ze stanice Pacov zajistila havarovaná vozidla proti požáru. Uniklé provozní kapaliny zlikvidovali hasiči speciálním sorbentem.

Bouralo se také u Pelhřimova. Ve 12:30 hod se za Pelhřimovem ve směru na obec Vlásenice srazila dvě osobní vozidla. Nehoda se obešla bez zranění osob. Na místě zasahovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice Pelhřimov, která provedla zajištění vozidel proti požáru a úniku provozních kapalin.

Ve 13:37 hod se na 96. km dálnice D1 ve směru na Brno (vjezd na čerpací stanici) střetl kamion a osobní vůz. Při nehodě utrpěli zranění čtyři lidé. Jednalo se o posádku osobního vozidla značky Peuqeot 207. Hasiči pomohli zdravotníkům s ošetřením zraněných a s jejich následným transportem do sanitních vozů. Zranění byli třemi sanitními vozy převezeni k dalšímu ošetření do brněnské a jihlavské nemocnice. Hasiči dále zajistili havarovaná vozidla proti požáru a zlikvidovali uniklé provozní kapaliny sorbentem. Po zadokumentování dopravní nehody policisty, hasiči vozidla od sebe oddělili. V 15:40 hod jednotka po dohodě s Policií ČR odjela zpět na základnu. U nehody zasahovali humpolečtí profesionální hasiči.

Ve 14:02 hod havaroval osobní vůz u Nových Dvorů na Žďársku. Po nehodě skončil v příkopu. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči zajistili havarovaný vůz proti požáru a případnému úniku provozních kapalin. U nehody zasahovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice Žďár nad Sázavou společně s jednotkou sboru dobrovolných hasičů z Přibyslavi.

Ve 14:13 hod jsme přijali hlášení o nehodě osobního vozidla u Moravských Křížánek. Osobní vůz skončil po nehodě převrácený na střeše v řece. Posádka vozidla vyvázla z nehody bez zranění. Při nehodě došlo k drobnému úniku provozních kapalin do řeky. V místě byl nainstalován sorbční had. V 15:38 hod bylo vozidlo vyproštěno a naloženo na odtah. U nehody zasahovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice Žďár nad Sázavou společně s jednotkou sboru dobrovolných hasičů z obce Sněžné.

Ve 14:46 havaroval poblíž obce Bílý Kámen osobní vůz a po nehodě skončil v příkopu. Nehoda se obešla bez zranění. Při nehodě došlo k úniku provozních kapalin do nedalekého potoku. Hasiči v místě nainstalovali sorbčního hada. U nehody zasahovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice Jihlava.

Kromě dopravních nehod vyprošťovali hasiči v rámci technických pomocí také pětkrát zapadlá a uvízlá vozidla.


 

vytisknout  e-mailem