HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Deset dopravních nehod se zraněním

Od pátku do neděle vyjížděli hasiči v našem kraji k deseti dopravním nehodám se zraněním.

Ve dvou případech museli hasiči osoby z vozidel vyprošťovat.

Pro představu přinášíme několik příkladů:

PÁTEK 2.8.2019

V Klatovech Čechově ulici řešili hasiči dopoledne po půl 10 DN motocyklu a OA. Řidič motocyklu byl předán ZZS. Hasiči zajistili místo události a po zdokumentování PČR provedli úklid komunikace.

2_8_2019 Klatovy čechova ul DN moto X OA (3).jpg

SOBOTA 3.8.2019

K dopravní nehodě jednoho osobního automobilu došlo v sobotu 3.8. 2019 na 136km D5 ve směru na Prahu. Vozidlo se nacházelo mimo komunikaci. Hasiči vyprostili jednu zraněnou osobu. Druhou zraněnou osobu nebylo třeba vyprošťovat. Dálnice byla v místě nehody po dobu zásahu neprůjezdná. Hasiči zajistili plochu pro přistání vrtulníku LZS, který transportoval jednu ze zraněných osob. Druhá byla převezena do nemocničního zařízení pozemní cestou.

3_8_2019 DN 136 km D5 1 OA (1).jpg

NEDĚLE 4.8.2019:

Půl čtvrtá odpoledne nedaleko Smolovského rybníku. Dopravní nehoda dvou osobních vozů se zraněním. Jednu nezletilou osobu transportovala s lehkým zraněním ZZS. Hasiči jí před transportem věnovali plyšového dráčka. V průběhu řešení DN si řidič jednoho z vozidel stěžoval na bolest hlavy a spolujezdkyně z druhého vozidla na bolest břicha. Na místo byla tedy povolána další posádka ZZS, která oba odvezla do nemocničního zařízení. Hasiči dále zlikvidovali únik provozních kapalin a provedli úklid vozovky.

4_8_2019 DN 2 OA Bořice - Smolovský rybník (1).jpg

 U Dolní Lhoty na Klatovsku došlo v neděli 4.8.2019 po sedmé večer k dopravní nehodě dvou osobních automobilů. Celkem byly zraněny 4 osoby. Jednu ze zraněných osob hasiči vyprostili pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. U jedné ze zraněných osob lékař konstatoval exitus. Hasiči spolupracovali se ZZS při ošetření osob, zajistili místo události, řídili dopravu a následně provedli úklid komunikace.

4_8_2019 DN  Dolní lhota 2 OA 1osoba  (2).jpg


kpt. Mgr. Petr Poncar
tiskový mluvčí
HZS Plzeňského kraje

vytisknout  e-mailem