HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Den požární bezpečnosti

Česká asociace hasičských důstojníků vyhlašuje na den 13. dubna Den požární bezpečnosti. 

Česká asociace hasičských důstojníků vyhlašuje na den 13. dubna Den požární bezpečnosti. Vyhlášené datum není náhodné, každoročně se jedná o pátek, na nějž připadá 13. den v měsíci. Letošní rok má „pátků třináctého“ několik, za Den požární bezpečnosti byl vybrán dubnový termín.
Podle přestavitelů České asociace hasičských důstojníků je cílem této akce účinným způsobem propagovat požární ochranu formou preventivně výchovné činnosti, jež směřuje k předcházení vzniku požárů, poukazovat na činnosti a chování způsobující požáry a také na to, jak se chovat v případě vzniku mimořádné události. Součástí akcí by mělo být, stejně jako v minulých letech, rovněž seznámení občanů s možnostmi eliminace následků případného požáru, a to např. instalací jednoduchých technických zařízení ke včasnému zjištění a ohlášení vzniku požáru nebo úniku plynu.
Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje připravil na toto datum akce určené pro širokou veřejnost. Nejčastěji si děti a jejich rodiče budou moci v rámci dnů otevřených dveří prohlédnout hasičské stanice či se budou moci zúčastnit ukázek práce záchranářů či zasoutěžit si v nejrůznějších soutěžích.
Na stanicích v Českém Krumlově, Jindřichově Hradci, Třeboni, Dačicích, Prachaticích a Táboře proběhnou klasické dny otevřených dveří s tím, že zájemce o exkurzi na táborské stanici prosíme o nahlášení u velitele stanice Františka Podlahy – 950 221 140. Na stanici v Písku proběhne den otevřených dveří pouze pro mateřské školky, kde mimo běžnou prohlídku stanice je pro děti v zasedací místnosti připravené pásmo či povídání na téma požární ochrana, ochrana obyvatelstva a čísla tísňového volání s využitím aplikace Záchranný kruh. Hasiči ve Strakonicích spojí Den požární bezpečnosti s pořádáním již třetího ročníku „Dne se záchranáři“, který se uskuteční na strakonické stanici dne 31. května. Českobudějovičtí hasiči budou na Den požární bezpečnosti prezentovat svoji činnost v rámci třídenní výstavy Mobil salon (13. – 15. dubna) v pavilónu „Z“ na Výstavišti v Českých Budějovicích.

vytisknout  e-mailem