HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Den otevřených dveří na PS v Ústí nad Labem 2019

V sobotu 4. května se otevřela široké veřejnosti Požární stanice Ústí nad Labem – Všebořice. 

Návštěvníci si mohli u příležitosti dne otevřených dveří, který se konal na svátek sv. Floriána – patrona hasičů, prohlédnout vnitřní i venkovní prostory požární stanice včetně dvou nových hal pro uskladnění techniky, seznámit se s technikou a výstrojí hasičů či prohlédnout si krajské operační a informační středisko za plného provozu. Na mladší návštěvníky čekal stánek s preventivně výchovnou činností, kde byly pro děti školního i předškolního věku připraveny vzdělávací a sportovní aktivity, po jejichž splnění dostaly drobné odměny a pamlsky.

V době od 9 do 15 hodin byl připraven bohatý program s ukázkami zásahových požárních automobilů, chemické a technické služby nebo požárních kontejnerů. Každou hodinu následovaly praktické ukázky záchrany osob za pomoci lezecké techniky a automobilového žebříku, vyproštění osob z havarovaného vozidla či hašení hořícího automobilu, které byly doprovázené odborným komentářem prováděných činností.

I přes nepříznivé deštivé a chladné počasí zavítalo mezi ústecké hasiče do Všebořic více než 250 návštěvníků, jejichž zájmu si ředitel Územního odboru Ústí nad Labem HZS Ústeckého kraje František Růžička velmi cení. „Jsem rád, že Ústečané mají  o činnost hasičů tak velký zájem, je to sice velmi náročné povolání, ale na pomyslném žebříčku oblíbenosti patří právem mezi nejvíce záslužné a oceňované u veřejnosti. Doufám, že mladí budou mít o prestižní práci hasiče i nadále zájem, což chceme nyní využít v rámci naší kampaně „Staň se hasičem.“ Rád bych touto cestou poděkoval sloužící směně „B“ i ostatním přítomným příslušníkům ústeckého sboru,“ řekl Růžička. V poledne si mohli návštěvníci v zahradě stanice opéci na ohni připravené uzeniny. Partnerem akce byl hypermarket Globus Trmice. https://www.globus.cz/   

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem