HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Den IZS v Kamenici nad Lipou

I přes nepřízeň počasí přilákal v úterý (5. června 2012) Den IZS stovky návštěvníků do Kamenice nad Lipou. Téměř celé dopoledne se hlavně dětem věnovali hasiči, policisté, zdravotníci, ale také vojáci.  

Celá akce začala úderem deváté hodiny dopolední první ukázkou, ve které kameničtí hasiči předvedli hašení požáru za pomoci historické stříkačky. Za obdivu a velkého potlesku dětí se jim podařilo hořící domeček velmi rychle uhasit. Následující ukázka, výcvik a zásah se služebním policejním psem, se setkala s takovým nadšením u malých i velkých návštěvníků, že ji policisté museli pro velký úspěch ještě jednou v průběhu dopoledne zopakovat. Lezecká skupina hasičů předvedla také náročnou záchranu zraněné osoby.
 
Děti si také mohly na jednotlivých stanovištích prohlédnout  a v některých případech i detailně si vyzkoušet techniku  a vybavení hasičů, policistů a vojáků. K návštěvě zvala také kamenická stanice profesionálních hasičů, ale i prostory a sklady kamenického pracoviště Základny logistiky Olomouc.
 
Hustý déšť a velmi nízké teploty ukázkám nepřály. Po jedenácté hodině dopolední se rozpršelo natolik, že musely být ukázky přerušeny a následně došlo ke zrušení posledních dvou ukázek – společného zásahu složek IZS u dopravní nehody a také ukázky zásahu s obrněným transportérem hasičů OT64, který je využíván především pro hašení lesních požárů a požárů v nepřístupném terénu. Náladu to však dětem nezkazilo. V garážích a skladech si popovídaly se záchranáři a měly tak možnost dozvědět se ještě leccos zajímavého o jejich práci.
 
Všem malým i velkým návštěvníkům děkujeme a za rok se těšíme opět na setkání.
 

Den IZS 001.jpg

Den IZS 002.jpg

Den IZS 003.jpg

Den IZS 004.jpg

Den IZS 005.jpg

Den IZS 006.jpg

Den IZS 008.jpg

Den IZS 009.jpg

Den IZS 012.jpg

vytisknout  e-mailem