HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Den dětí ve 4. mateřské školce v Jindřichově Hradci

Pobavit a zároveň i něco naučit - to je cílem našich návštěv ve školách a školkách. Předáváme dětem informace o práci hasičů, jejich technice a vybavení a zároveň učíme, jak se zachovat v krizových situacích, jak zvládat vypjaté momenty a nebo jak se do nich vůbec nedostat. 

A jak viděla návštěvu jindřichohradeckých hasičů ve 4. mateřské školce v Jindřichově Hradci paní ředitelka Mgr. Dita Podhrázská, Ph.D.?

"Ve středu 1. 6. 2022 jsme v rámci oslav Dne dětí realizovali nácvik evakuace při případném požáru. Děti byly předem poučeny o správném postupu i chování při takové výjimečné život ohrožující situaci. Taktéž byly seznámeny s místem, kam se budou přesouvat. Záznam o provedení řízené evakuace zapsaly paní učitelky do jednotlivých třídních knih a požární knihy.
Po svačině se během pár minut školou rozlehlo zvolání: „Hoří!“ a pískání na píšťalku. Na tento signál se všechny děti v doprovodu svých paní učitelek, asistentek, kuchařek, pana školníka, účetní a ředitelky školy urychleně přesunuly únikovými východy ze svých tříd na stanovené místo shromáždění při evakuaci. Tam již tou dobou přijížděl hasičský záchranný vůz Jihočeského kraje.
Děti byly členy hasičského sboru pochváleny za perfektní evakuaci a byla jim vysvětlena důležitost a význam rychlé evakuace při požáru. Poté se všechny děti přesunuly zpět do šaten pro svoje boty a k volné hře na zahrádce. Tam si vychutnaly sladkou chladivou odměnu v podobě nanuků.
Postupně se všechny děti vystřídaly u hasičského záchranného vozu Jihočeského kraje. Zde je členové hasičského sboru seznamovali s vybavením i příklady situací, kdy kterou věc používají. Většina dětí tak poprvé viděla čerpadla na odčerpávání vody při povodních, dýchací přístroje s tlakovými lahvemi, hydraulické nůžky, rozpínací stroje a další vybavení. Děti se na závěr dle svého přání vyfotily v hasičské bundě a helmě, případně s dýchacím postrojem u hasičského vozu.
Stejně jako při příjezdu se i při odjezdu velmi milí a shovívaví hasiči rozloučili s dětmi rozblikanou světelnou signalizací a zahoukáním známého výstražného signálu.
Tímto bychom chtěli členům hasičského sboru Jihočeského kraje velmi poděkovat za jejich čas, předané informace a ukázky z jejich každodenní praxe. Velmi si jejich návštěvy vážíme a věříme, že se za rok při nácviku požární ochrany a evakuace opět setkáme. Přejeme vám pevné zdraví, neutuchající odvahu a co nejméně vážných zásahů. Děkujeme za nádherné dopoledne."

I my děkujeme!

Odkazy do noveho okna

Preventivně-výchovná akce - 4. MŠ, Jindřichův Hradec - 3. 6. 2022 (6)

Preventivně-výchovná akce - 4. MŠ, Jindř... 

Detailní náhled

Preventivně-výchovná akce - 4. MŠ, Jindřichův Hradec - 3. 6. 2022 (5)

Preventivně-výchovná akce - 4. MŠ, Jindř... 

Detailní náhled

Preventivně-výchovná akce - 4. MŠ, Jindřichův Hradec - 3. 6. 2022 (4)

Preventivně-výchovná akce - 4. MŠ, Jindř... 

Detailní náhled

Preventivně-výchovná akce - 4. MŠ, Jindřichův Hradec - 3. 6. 2022 (3)

Preventivně-výchovná akce - 4. MŠ, Jindř... 

Detailní náhled

Preventivně-výchovná akce - 4. MŠ, Jindřichův Hradec - 3. 6. 2022 (2)

Preventivně-výchovná akce - 4. MŠ, Jindř... 

Detailní náhled

Preventivně-výchovná akce - 4. MŠ, Jindřichův Hradec - 3. 6. 2022 (1)

Preventivně-výchovná akce - 4. MŠ, Jindř... 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem