HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dekontaminační body v kraji končí, svůj účel splnily

Hasiči provedli v Královéhradeckém kraji více než 120 dekontaminací osob a techniky složek IZS. S koncem května budou dekontaminační body zrušeny, v případě nutnosti budou dekontaminace probíhat na určených místech po dohodě s danou složkou. 

Na dekontaminačních bodech jednotlivých územních odborů desinfikovaly profesionální jednotky HZS KHK osoby či vozidla ze zdravotnické záchranné služby, dopravní zdravotní služby, státní i městské policie nebo Armády ČR.

Od začátku března, kdy se začaly objevovat první požadavky na dekontaminaci posádek a vozidel zdravotnické záchranné služby po setkání s pacienty s podezřením na onemocnění COVID-19, zasahovali příslušníci HZS Královéhradeckého kraje do současnosti u více než 120 událostí spojených s dekontaminací. Tato činnost zahrnuje zpravidla desinfekci vozidel či osob, v několika případech desinfikovaly jednotky požární ochrany i prostory, například policejní služebny. Pro tyto účely jsou jednotky vybaveny nejen desinfekčními prostředky, ale také ionizátory vzduchu.

Dekontaminační body byly zřízeny na základě dohody se složkami IZS a samosprávami. Místa se nacházela ve městech, kde je zároveň dislokována centrální stanice každého územního odboru (Hradec Králové, Jičín, Náchod, Rychnov nad Kněžnou a Trutnov). Body budou zrušeny ke konci května, činnost na stanovišti na Všesportovním stadionu v Hradci Králové byla ukončena už ve čtvrtek 28. 5. 2020.

Ke stejnému datu, tedy 28. 5. 2020, likvidovali také profesionální hasiči z rychnovské stanice odběrové místo pro polské pracovníky automobilky Škoda Auto, které se nacházelo v areálu bývalých kasáren v Rychnově nad Kněžnou. Zde spolupracovali hasiči s odběrovým týmem a se starali o zázemí a technický chod pracoviště.

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS KHK

Odkazy do noveho okna

DB_HK (1)

DB_HK (1) 

Detailní náhled

DB_HK (2)

DB_HK (2) 

Detailní náhled

DB_HK (3)

DB_HK (3) 

Detailní náhled

DB_HK (4)

DB_HK (4) 

Detailní náhled

DB_HK (5)

DB_HK (5) 

Detailní náhled

Odběrové místo RnK (1)

Odběrové místo RnK (1) 

Detailní náhled

Odběrové místo RnK (2)

Odběrové místo RnK (2) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem