HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dar od statutárního města Olomouc

Statutární město Olomouc každoročně pravidelně podporuje různé aktivity HZS Olomouckého kraje v oblasti integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva. V roce 2020 město Olomouc poskytlo peněžní dar ve výši 360 000 korun.

Finanční prostředky byly použity v souladu s uzavřenou smlouvou na pořízení speciálního prostředku pro záchranu osob z výšek. Konkrétně jde o seskokovou matraci včetně odsávacího adaptéru a tlakových lahví. Je uložena na požární stanici v Olomouci.

Seskokové matrace se používají po vyčerpání všech ostatních dostupných možností záchrany, a to zejména v nouzových případech k zachycení padajících nebo skákajících osob z výšky. V praxi je použití zejména v případě záchrany osob se sebevražednými úmysly. Seskoková matrace umožňuje záchranu osob z výšky do 25 metrů. Skládá se z pružné samonafukovací hadicové nosné konstrukce ve tvaru čtyřúhelníku. Konstrukce matrace zabraňuje při doskoku vypadnutí zachraňovaného z matrace. Matrace se nafukuje z tlakové láhve, která je napojena k seskokové matraci i ve složeném stavu. Doba uvedení matrace do pohotovostního stavu je 60 sekund. Samosrovnávací schopnost po každém seskoku nastává do 20 sekund.

seskokova_matrace_1.jpgseskokova_matrace_3.jpg

seskokova_matrace_2.jpg

Odkazy do noveho okna

seskokova_matrace_1

seskokova_matrace_1 

Detailní náhled

seskokova_matrace_2

seskokova_matrace_2 

Detailní náhled

seskokova_matrace_3

seskokova_matrace_3 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem