HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Další výcvik ostravských hasičů na hlučínské štěrkovně

Opět práce s čluny 

Profesionální hasiči ze dvou ostravských stanic Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – Zábřehu a Slezské Ostravy – pokračovali v úterý 15.5.2012 v sérii jarních výcviků (všech jednotek HZS MSK) na vodě – a opět si vybrali oblíbené rekreační středisko hlučínské štěrkovny (okres Opava) nedaleko Ostravy. Tentokrát zde cvičila směna A.
 
K výcviku za chladného počasí pod mraky posloužily jeden hliníkový a dva gumové čluny s motory. Jarní výcvik byl zaměřen výhradně na práci ve člunech a se čluny, pohyb na vodě i s pádlováním, koordinaci činností hasičů uvnitř člunu a jen okrajově na záchranu osob do člunu.
 
Hasiči si mohli vybrat - buď být oblečeni do nepromokavých kombinéz se záchrannými vestami, a pak si mohli vyzkoušet pohyb ve vodě, nebo „pouze“ obléci záchranné vesty na běžné zásahové oděvy.
 
Hasiči z HZS MSK jsou – společně s kolegy z Velké Británie a Nizozemska - zapojeni do pilotního projektu EU, který podle vzoru mezinárodních týmů USAR (Urban Search and Rescue), zaměřených na záchranu v městské zástavbě, koordinuje budování a přípravu týmů WASAR (Water Search and Rescue), zaměřených na záchranu na vodě a pomoc v zahraničí, například při povodních.
 
Například letos v březnu absolvoval v Ostravě několikadenní kurz společný povodňový tým ze tří pobaltských republik – Litvy, Lotyšska a Estonska.
 
Další foto z HZS MSK je na: http://www.pozary.cz/clanek/54978-dalsi-vycvik-ostravskych-hasicu-na-hlucinske-sterkovne/
Odkazy do noveho okna

vycvikvodaclunyHlucin (10)

vycvikvodaclunyHlucin (10) 

Detailní náhled

vycvikvodaclunyHlucin (13)

vycvikvodaclunyHlucin (13) 

Detailní náhled

vycvikvodaclunyHlucin (5)

vycvikvodaclunyHlucin (5) 

Detailní náhled

vycvikvodaclunyHlucin (7)

vycvikvodaclunyHlucin (7) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem